'KADINA ŞİDDETE SEN DE DUR DE'

'KADINA ŞİDDETE SEN DE DUR DE'
Samsun TSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında Samsunspor Futbol Kulübü Derneği ile ortak yaptığı organizasyonla, Yılport Samsunspor - Adanaspor maçında tribünlerde pankart açtı.

Samsun TSO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren AB Bilgi Merkezi, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında, Samsunspor Futbol Kulübü Derneği ile ortak yaptığı organizasyonla, Yılport Samsunspor - Adanaspor maçında tribünlerde üzerinde,  “Fark et–Anla–Önle Kadına Şiddete Dur De” yazılı pankart açtı. Proje kapsamında ayrıca, İnstagram üzerinden de, “Kadına Şiddete Sen de Dur De” sloganıyla challenge (meydan okuma) akımı başlatıldı.

dur.jpeg

Organizasyon kapsamında ayrıca, Samsunspor Kulübü tarafından, kadına şiddete dikkat çekmek ve buna karşı çıkmak amacıyla, Dünyanın en ağır forması” sloganıyla tasarladığı ve üzerinde 15 farklı dilde, “Kadına Şiddete Hayır” tasarlanan mor formayla, İnstagram üzerinden challenge (meydan okuma) akımı başlatıldı. Mor formayı üzerine giyen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Kadına şiddet hiçbir koşulda mazereti olmayan bir insan hakkı ihlalidir. Zira, kadınlarını geride bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur. Fark et, anla, önle kadına şiddete dur de” videosuyla Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nicolaus Meyer-Landrut’u etiketleyerek, challenge akımına katıldı. AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında çeşitli etkinlikler organize ettiğini belirten Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Odamız bünyesinde faaliyet gösteren AB Bilgi Merkezi olarak biz de bir dizi organizasyon gerçekleştirdik. Bu organizasyonlardan bir tanesini de şehrimizin markası olan Samsunspor Futbol Kulübü Derneği ile beraber yürütüyoruz.  Hepimizin de bildiği gibi Samsunsporumuzun ülke genelinde büyük ilgi gördüğü ve üzerinde 15 ayrı dilde "Kadına şiddete hayır" yazılı mor forması ile yapıyoruz. Her zaman dile getirdiğimiz gibi, kadına şiddet hiçbir koşulda mazereti olmayan bir insan hakkı ihlalidir. Zira, kadınlarını geride bırakan toplum, geride kalmaya mahkumdur. Herkesin başlattığımız bu anlamlı akıma destek vermeye davet ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.