KADINA ŞİDDET TARİHE KARIŞMALI

KADINA ŞİDDET TARİHE KARIŞMALI
Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" münasebetiyle yayınladığı mesajında, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin tarih olduğu bir toplum için mücadele edeceğiz.dedi.

EFENDİMİZİ ÖRNEK ALMALIYIZ

Akça yayımladığı mesajda, "Ülkemizin gelişmesinde ve çağdaşlaşmasında büyük emekleri bulunan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel öğesidir. Türk kadını, toplumumuzun yapısını güçlendirip şekillendirerek aile birliğinin, özverinin ve sevginin kaynağı olmuştur. Bir toplumun gelişme düzeyinin en önemli göstergelerinden biri, kadınların sahip olduğu özgürlük, toplumda taşıdığı saygınlık, üretim ve yönetimdeki yeridir. Bu husus göz önüne alındığında aile kurumunun temel taşı‚ değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak‚ her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek‚ yalnızca kadınlarımızın değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), "Cennet anaların ayağının altındadır" buyurmuştur. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak ve onların daha mutlu ve huzurlu olmasını sağlamak bizlerin görevidir. O, hanımlara karşı daima sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayış göstermiş, bırakın dövmeyi hanımlara karşı hiçbir zaman kaba davranmamış hep güler yüzlü olmuştur. Müminler için en güzel örnek, efendimiz sevgili Peygamberimizdir."dedi.

KADINA ŞİDDET TARİHE KARIŞMALI

Mesajında açıklamalarını sürdüren Akça, "Geçmişte kadına yönelik şiddetin her hanede yer aldığı, töre cinayetlerinin ülke gündemine oturduğu, kızlarımızın eğitim hakkının kısıtlandığı günlere daha çok şahit oluyorduk. 2002'den bu yana hükümetimiz her geçen gün kadın erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için yoğun çaba sarf ediyor. Her birimizin kulaklarında geçtiğimiz ay kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz Özgecan’ın ismi çınlıyor. Coşkuyla kutlamamız gereken bu günde içimiz buruk. Bugün yalnızca Özgecan’ın değil, kadın cinayetlerine kurban verdiğimiz her kadının acısını kalbimizin en derinlerinde yaşıyoruz. Özgecan Arslan başta olmak üzere şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden bütün kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, kadına yönelik şiddetin tarih olduğu bir toplum temennisiyle sevginin, barışın, özgürlüğün ve demokrasinin öncüsü olan kadınlarımıza yönelik şiddet olaylarının yaşanmadığı bir Türkiye dileğiyle, tüm kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlar, saygılarımı sunarım.'diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.