Kadına Şiddet her geçen gün artıyor

Kadına Şiddet her geçen gün artıyor
MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Aslan Karanfil, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kadınların baş tacı olduğunu belirten Karanfil,"Bizi doğuran büyüten bugünlere getiren analarımızdır. Her zaman bizim iyiliğimiz için uğraşan, hastalıkta ve sağlıkta yanımızda olan analarımızın, eşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutlarım" dedi.

KADINA ŞİDDETE DUR DENİLMELİ
Dünya Kadınlar Günü'nün kutlanmaya başlanmasının sebebinin Amerika'daki binlerce emekçi kadının fabrikaya kilitlenmesi ve akabinde çıkan yangından kaçamayarak 129'unun hayatını kaybetmesi olduğunu hatırlatan Karanfil, Türkiye'de yaşanan kadın cinayetlerine de artık dur denmesi gerektiğini vurguladı.

KADINA ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Türkiye'de kadın cinayetlerinin son 7 yılda % 1400 arttığını ifade eden MHP Samsun Milletvekili Aday Adayı Aslan Karanfil, "2002 yılında meydana gelen kadın cinayeti 66 idi. Bu rakam her geçen yıl daha da arttı. Son 5 yılda 1134 kadın cinayete kurban gitti. 2014 yılında 133 kadın katledildi. İşin garip tarafı geçen yıl 23 kadın devlet koruması altında iken katledildi. Sadece son bir ayda yaşanan ve vahşice gerçekleştirilen cinayetler Türkiye'nin canını fazlasıyla yaktı. Önce Mersin'de Özgecan Arslan kardeşimiz, kısa bir süre sonra Manisa'da Emine Girginer kardeşimiz yakılarak katledildi. Bu insanlığa sığmaz. Kadına şiddete dur demeliyiz. Bu cinayetleri gerçekleştirenler en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. İdam geri gelmelidir" açıklamalarında bulundu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum