KADINA DEĞER VERMEYEN TOPLUMLAR GELİŞEMEZ

KADINA DEĞER VERMEYEN TOPLUMLAR GELİŞEMEZ
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,” Kadına değer vermeyen toplumların gelişmesi mümkün değildir” dedi.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada kadına değer vermeyen toplumların sosyal, kültürel ve ekonomik başta olmak üzere hayatın tüm alanlarında gelişmesi ve kalkınmasının mümkün olmadığını söyledi.

Toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren, aile birliğinin temel unsurları olan kadınların hayatın her alanına katılmasını sağlamanın herkesin sorumluluğu olduğunu ifade eden Sarıcaoğlu, “ Bunun için devletimiz tarafından kadınlara yönelik ekonomik, sosyal ve hukuki olarak önemli adımlar atılmaktadır. İstiklal mücadelemizin kahramanları olan kadınlarımızın hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. ” diye konuştu.

İslam ve Türk toplumunda kadının her zaman değer bulduğunu belirten Sarıcaoğlu, “ Kadın toplumun baş tacıdır. Sevgili peygamberimiz de “Cennet Anaların Ayağı Altındadır”  buyurarak yüce dinimizin kadına verdiği değeri göstermiştir. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutlarım” dedi. İnsanlığın ilk öğretmeni olan kadınların bir anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakârlık ve aile birliğini sağlama çabalarının tüm övgü ve takdirlerin üzerinde olduğunu söyleyen Sarıcaoğlu, “Tarihimizin her devrinde kadınlar, aile ve toplum yapısının en değerli yerinde olmuştur. Kadınlarına değer vermeyen toplumların gelişmesi mümkün değildir. Kurtuluş Savaşımızda cephe gerisinin kahramanı olan kadınlarımız her zaman baş tacımızdır. Bu duygu ve düşüncelerle fedakârlıkları, sevgileri ve emekleriyle geleceğimizin şekillendirilmesinde büyük role sahip olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, mutluluklar diliyorum.’’


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.