KADIN YAZARLAR ANNELERİNİ YAZDI

KADIN YAZARLAR ANNELERİNİ YAZDI
ANKA Kadın Araştırma Merkezi'nin yayımladığı ‘Annemle Ben' kitabının tanıtımı Altındağ Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleşti. Kitap 32 kadın yazar ve şairin anneleriyle ilişkilerini konu alıyor.

 Kitapta Türkiye'nin farklı yerlerinden, farklı dünyalardan; yazar, akademisyen, gazeteci gibi farklı mesleklerden kadınlar bir araya gelip annelerini, anneleri ile ilişkilerini anlattı. 

İLK OLMA ÖZZELLİĞİ TAŞIYOR
ANKA Kadın Yayınları arasından çıkan ‘Annemle Ben' kitabı bu anlamda Türkçe literatürde bir ilk olma özelliği taşıyor. Farklı türlerde eser veren 32 kadın yazar ve şair, annelerini yazdı. Şiir, öykü, deneme, akademik yazı gibi türlerde annelerini yazan kadınlar, onlarla ilişkilerini, özlemlerini, kırgınlıklarını, kızgınlıklarını, kimi zaman sitemlerini kâğıda döktü. Kitapta şiir, öykü, deneme gibi çok farklı türde metinler var. Türkiye'deki anne-kız ilişkilerine ışık tutan kitap, bu anlamda da bir ilk olma özelliği taşıyor. Kitap, yazarların ve annelerinin fotoğraflarını da içeren tasarımı ile de dikkat çekiyor. 

BİRÇOK YAZAR YER ALDI
Editörlüğünü Firdevs Canbaz Yumuşak'ın yaptığı kitapta eserleri yer alan yazarlar şöyle: Ayça Örer, Ayşe Duvarcı, Ayşe Kilimci, Ayşe Sarısayın, Ayşe Yetmen, Belma Tokuroğlu, Bengü E. Çolakoğlu, Betül Tarıman, Beyza Narlı, Buket Uzuner, Cihan Aktaş, Elif E. Akşit, Elif Nuray, Elvan Arpacık, Firdevs Canbaz Yumuşak, Gonca Özmen, Gülayşe (Somel) Koçak, Gülseren Engin, Gülseren Engström, Handan Acar Yıldız, Hatice Bildirici, Merve Koçak Kurt, Mihriban İnan Karatepe, Nesrin (Tağızade) Karaca, Nilgün Karababa, Nurduran Duman, Ruziye Tali/ Ayşe Tali, Seniye Nazik Işık, Sibel K. Türker, Sibel Oral, Tuba Işınsu Durmuş, Zeynep Delav. 

"BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURDU"
‘Annemle Ben’ kitabının Editörü Firdevs Canbaz Yumuşak, kitabın çıkış amacını, “Anne kız ilişkisi çok özel, inişli çıkışlı, değişik bir ilişki. İstedik ki Türkiye’nin farklı yerlerinden, farklı sınıflarından ve farklı dünyalardan kadınlar bir araya gelip annelerini, anneleri ile ilişkilerini anlatsınlar. Bu anlamda da çok büyük bir boşluğu dolduruyor.” sözleriyle açıkladı. Yazarları seçerken herhangi bir sınırlama yapmadıklarını, ulaşabildikleri tüm isimlerden eser istediklerini kaydetti.Cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.