Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

KADIN ve ÖRTÜNME !

İslâm ülkelerinde kadınların örtünme emrine uyarak giydikleri çeşitli giysilerden biri de ÇARŞAF’TIR. Bu konuda kendini müslümanım diyen bazı insanlardaki beyan ve kanaatlerin değişikliğine zaman zaman karşılaşıyoruz.  İslâm karşıtı propagandaların günümüz insanlarındaki oluşturduğu, kadının çıplaklaştırılması faaliyetlerinin yerleştiği kesimlerin bu konuyu daima polimik konusu yaptıklarıdır, Son günlerde resmi olarak Çarşaf’a kıtapçık çıkartarak polise dağıtan, Erkekleri de bıyık ve giyinişleri ile tarif ederek ,TAKİP altına alma talimatı veren İSPANYA’nın İSLAMİFOBİ hastalığına müptela olduğudur.

Ne var ki bir İslâm ülkesi olan Türkiye’nin yakın tarihi, bilhassa CHP nin iktidar olduğu dönemlerdeki ÇARŞAF ve BAŞÖRTÜSÜNE olan HUSUMETİ bu gün halen devam etmektedir.

Bu konuda İslâm’i en yetkili merci olan DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ bu konudaki beyanı, bilmeyenlere veya bu konuda cahil kalanlara ışık tutmaktadır.  

Diyanet İşleri Başkanlığı ’nın dini konularda en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu’nun üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Karslı, Kuran’ın, kadınlara örtünmeyi emrettiğini belirterek “Çünkü kadının bedeni bir süstür. Dolayısıyla değerlidir ve korunması gerekir” dedi,.kadınların bedensel çekiciliklerini toplumsal yaşama karşı değil, eşlerine karşı sergilemeleri gerektiğini de ifade eden Karslı, Adem ve Havva’ya değinirken,“Cennette şeytan , insanın elbiselerini soymakta ve mahrem yerlerini açığa vurmayı başarmıştır. Kıyamete kadar şeytan insanı bu konuda rahat bırakmayacak ve beden mahremiyetine hürmetsizlik göstermesi için elinden geleni ardına koymayacaktır” diye ekledi.

Karslı’nın, Diyanet’in yayın organında yayımlanan “Tesettür Emri ve Kadın” başlıklı makalesinde yer alan yorumlarından bazıları şöyle: * Şeytan, huzuru ilahiden kovulduktan sonra ilk girişimini Âdem babamız ve Havva anamıza karşı yaptı. Bu sırada onlar cennette bulunuyorlardı. Vesvese ile üzerlerine vardı. Amacı, yasak ağaçtan onlara yedirmek, elbiselerini soyup edep yerlerini kendilerine göstermekti. Onları ayartmak için elinden geleni ihmal de etmedi. Neticede amacına ulaştı. ( Kur’an-ı Kerim Araf  Suresi 7/20-22 ayetleri) * Görüldüğü gibi daha ilk karşılaşmada, cennette şeytan, insanın elbiselerini soymakta ve mahrem yerlerini açığa vurmayı başarmaktadır. İlk yaratılış sahnesinde Rabbimiz bir başkasını değil de bu konuyu bizlere hatırlatmıştır. Elbette ki bu, ilahi bir hikmet sebebiyledir. O da, :Kıyamete kadar şeytan insanı bu konuda rahat bırakmayacak ve beden mahremiyetine hürmetsizlik göstermesi için elinden geleni ardına koymayacaktır.

Bu gün bu görevi MODA adı altında yürüten şeytan, Gazete, Derği,Televizyon dizileri, İnternet ve bu işlerin şubesi durumuna gelmiş AVM ve VİTRİNDEKİ çıplak kadın reklamları ile ile faaliyeti görülmektedir. Bunlara uyan insanların da CEHENNEMİ tercih leri NEFSANİ arzu ve isteklere uyulan, ŞEYTANİ bir yol olduğu gerçeği ile birleşmektedir.  

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR