Kadın Sosyal Yaşamın Her Alanında Olmalıdır…

Kadın Sosyal Yaşamın Her Alanında Olmalıdır…
Samsun’un tek kadın milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok’tan, kadınlara destek için Semra Kavrak Mozaik ve Seramik Atölyesi kursiyerlerine ziyaret gerçekleştirildi.

Ak Parti Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, İlkadım Belediyesi Başkanı Erdoğan Tok, Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, Ak Parti İlkadım İlçe Başkanı Adnan Varol ve Kadın Kolları Başkanı Halime Kesmen ve İlkadım’da görev yapan kadın muhtarların katılımıyla kadınların kendi el emekleri ile ürettikleri mozaik ve seramik eserlerin sergilenerek satıldığı Semra Kavrak Mozaik ve Seramik Atölyesine ziyaret düzenlendi.

“BİNDEN FAZLA KADIN KURSİYERE KURS VERİYORUZ”
Ziyarette Kadın kursiyerlerin hem ailelerine destek olacak hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak el sanatlarına yönlendirilmesinin önemini vurgulayan Başkan Erdoğan Tok; “Hanım kardeşlerimizin el emekleri, göz nurları ile seramik ve mozaikten yaptıkları eserler oldukça güzel. Bin yıllık geleneklerimiz ve motiflerin bir arada kullanılmasıyla ortaya çıkan eserler bizleri sevindiriyor. Diğer yandan bu eserlerin satılarak aile ve ülke ekonomisine katma değer oluşturması oldukça önemli. Hanım kardeşlerimizin sosyal hayatın her alanında yer almalarının önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle İlkadım Belediyesi olarak hanım kardeşlerimize yönelik yüze yakın kurs ile üç binden fazla bayan kursiyerimize kurs vermekteyiz. Bu kurslarda üretilen ürünler birçok alanda satılmakta. Kadınların toplum içerisinde hak ettikleri yeri almaları için elimizden gelen desteği sağlıyoruz ve sağlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“BENDE BİR KADIN OLARAK DERTLERİNİZİ ÇOK İYİ ANLIYORUM”
Ak Parti Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan Samsun’un tek kadın milletvekili olarak hanımları siyasette ve sosyal alanlarda daha çok görmek istediğini belirterek; “Bir kadın olarak elbette ki ihtiyaç ve dertlerinizi çok iyi anlıyorum. Bu nedenle elimden gelen her desteği sağlayarak mutlu aileler dolayısıyla da mutlu bir toplum oluşturmak için çabalıyoruz. Semra Kavrak tarafından açılan bu kursta ortaya koyduğunuz eserler emek ve sabır isteyen eserler. Başta böyle bir kurs ile hanımlara öncülük eden Sema Kavrak’a ve kursa devam eden kursiyerlere başarılar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.