"KADIN CİNAYETLERİ SONA ERSİN"

"KADIN CİNAYETLERİ SONA ERSİN"
3 gün önce çalıştığı hastanede bıçaklanıp katilinin intihar ettiği olayda yaşamını yitiren Op. Dr. Aynur Dağdemir için dün akşam saatlerinde Çiftlik Caddesi'nde bir araya gelen kadınlar kadın cinayetlerinin sona ermesini istedi.

"DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ"

Kadınlardan oluşan grup için konuşma gerçekleştiren Yonca Koyun, "25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününe yaklaştığımız, tam da kadın katliamları, taciz tecavüzler dursun diyerek isyanımızı dile getireceğimiz günlerde, yaşadığımız kentte yine bir kadın katliamı yaşadık. İki gün önce Samsun'da Yusuf Demirbaş bir kadını bıçaklayarak katletti. 19 Kasım Perşembe Sabah saat 11:30 civarında, Samsun'da özel bir hastanede sekreter olarak görev yapan Şeyda Albayarak'ın işyerine gelen eski kocası Yusuf Demirbaş, konuşma talebini reddeden Şeyda ile şiddetli bir tartışmaya girerek üzerine yürüdü.. Araya girmeye çalışan Opr. Dr. Aynur Dağdemir'i de bıçaklayarak katletti. Dr Aynur için başsağlığı dilerken, katledilen tüm kadınlar için isyanımızı artarak sürdüreceğimiz sözünü veriyoruz. Kadın kardeşimiz Şeyda'ya da yaralarımızı sarabilmek için dayanışma içerisinde olacağımızı bildiriyoruz." dedi.

"ÖZGÜRLÜK EN DOĞAL HAKKIMIZ"

Eşinden ayrılmak isteyen ya da ayrılan kadınlara yönelik bu katliam zinciri durmak bilmediğini kaydeden Koyun, "Biz kadınlar, erkek egemen zihniyet tarafından çizilen sınırdan çıkmak istediğimizde, aslında en doğal hakkımız olan özgürlük mücadelemizde, en yakınımızdaki erkekler tarafından katlediliyoruz. Erkek egemen zihniyet en bilindik yöntemleriyle yani; taciz, tecavüz, şiddet ve cinayet gibi insanlık dışı yöntemlerle karşımıza çıkarak bizleri susturmaya çalışıyor. 'Kadın ve erkek eşit değildir, eşitlik kadınların fıtratında yoktur' diyerek katliamlara ortak olanlara diyoruz ki: Fıtratınız, aileniz, haksız tahrik indiriminiz yetti artık!" diye konuştu. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.