KADIN AVUKATTAN POLİSLERE 'HAKARET' SUÇLAMASI

KADIN AVUKATTAN POLİSLERE 'HAKARET' SUÇLAMASI
SAMSUN'da Avukat Ayşegül Gizem Kargı, gözaltına alınan bir müvekkili için gittiği polis merkezinde, polis tarafından kötü muameleye maruz kaldığı, tehdit ve hakarete uğradığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Valilik talimatıyla konusu polisler hakkında idari soruşturma başlatıldı.

Olay, iki gün önce Samsun'un İlkadım İlçesi Fuar Caddesi'nde meydana geldi. Samsun Barosu avukatlarından Ayşegül Gizem Kargı, polis tarafından gözaltına alınarak Gazi Polis Merkezi'ne götürülen bir müvekkili ile görüşmeye gitti. Bu sırada polis merkezinde görev yapan bazı polisler, iddiaya göre avukat Kargı'ya kötü muamelede bulunup hakaret etti.

Bu olay üzerine Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz ve yönetim kurulu üyeleri Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret ederek durumu anlattı. Valilik talimatıyla Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, polisler hakkında idari soruşturma başlattı.

Samsun Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, bugün düzenlediği basın toplantısında, 11 Kasım günü avukat Ayşegül Gizem Kargı ve yardımcı elemanlarının mesleki görevlerini yerine getirdikleri sırada polis merkezinde birkaç polis tarafından fiziksel şiddet, hakarete maruz kaldığını söyledi. Gürbüz, "Bu ahlaka, kanuna ve hukukun evrensel ilkelerine aykırı eylemledir. Samsun Barosu olarak şiddetle kınıyoruz" dedi.

Avukatlık mesleğinin bir kamu görevi olduğunu hatırlatan Kerami Gürbüz, şöyle konuştu:

"Avukatlar, adaletin sağlanmasında görevli olan diğer kamu görevlileri ile ortak ve uyum içerisinde çalışma bilincindedir. Mahkemeler, başsavcılık ve gerekse tüm kolluk kuvetleri de avukatın en önemli çalışma arkadaşlarıdır. Unsurlar arasında bu uyumu gölgeleyebilecek ve asla kurumların genelini temsil edilemeyecek her türlü bireysel tutum ve davranışlara her zaman birlikte ve kararlı bir duruş sergileyeceğiz. Bu tip fevri davranışları tüm polis teşkilatına mal edilemeyeceğinin bilincindeyiz. Sayın valimiz İbrahim Şahin'in talimatıyla söz konusu polisler hakkında idari soruşturma başlatıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında söylediği gibi, polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır."

Avukat Ayşegül Gizem Kargı ise, "Müvekkilim için oraya gittim, görevimizi ifa ederken kötü muameleye maruz kaldık. Tehdit ve hakaret gördüm" dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.