KADEM'E BİNA YARDIMI

KADEM'E BİNA YARDIMI
KADEM’e bina yardımı CHP'nin blok olarak oy vermemesine rağmen oy çokluğu ile kabul edildi


 

SAMSUN Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, İlkadım İlçesi'nde bulunan Paşa Konağı’nın, Cumhurbaşkanı'nın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın başkan yardımcısı olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği'ne (KADEM) 3 yıl süreyle bedelsiz olarak verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi Eylül ayı komisyon toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkanveklili Turan Çakır başkanlığında yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın ‘Ortak Hizmet Projesi', olarak meclis gündemine taşınan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ile belediye arasında yapılacak ortak hizmet projesi talebi görüşüldü.

CHP GRUBU OY VERMEDİ
Meclise taşınan maddeye karşı çıkan CHP'li meclis üyesi Mustafa Tüfek, "Grup olarak oy vermeyiz. Daha önce TÜRGEV’e 10, TÜGVA’ya 7 yıllığına yerler kiralanmasına karar aldık. Bu bizi ayrımcılığa getirir. Yarın Cumhuriyetçi Kadınlar, Şeriatçi Kadınlar geldiğinde onlara da yer tahsis etmek zorundayız. Maddeyi böyle geçirirsek suç işlemiş oluruz" dedi.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ ÇAKIR: BİR VE BERABERİZ
Meclis Başkanveklili Turan Çakır ise, "Biz burada zaten bir ve beraberiz. Bu derneğin kadın ve demokrasiyi kapsaması önemli. Hepimizin en önemli varlıklarıdır. Demokrasi vazgeçilmezimizdir. Bu iki kelimenin bu dernekte varlık bulmasını umuyorum” diyerek gündem maddesini oylamaya sundu.Oylanan gündem maddesi ‘oy çokluğuyla’ kabul edildi. Kararla İlkadım İlçesi'ndeki Paşa Konağı, 3 yıl süreyle bedelsiz olarak Kadın ve Demokrasi Derneği'nin kullanımına verildi.Belediye Meclisi geçtiğimiz Haziran ayı komisyon toplantısı sonrasında da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'nın yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) 10 yıllığına yurt binası kazandırılması için ortak çalışma yapılmasına oy çokluğuyla karar vermişti.DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.