KADEF'İN YAŞAR DOĞU KONFERANSI

KADEF'İN YAŞAR DOĞU KONFERANSI
Kavak Dernekler Federasyonu'nun ( KADEF ) " Yaşar Doğu'yu Anlamak " konulu bir konferans ve şiir dinletisi gerçekleştirdi. Konferansı Samsun Yazarlar Derneği Başkanı, Araştırmacı Yazar, Kavaklı Ahmet Seven verdi.

Seven, Samsun İlkadım Acem Tekkesi'nde düzenlenen Konferansta, Kavaklı Dünya Şampiyonu Güreşci Yaşar Doğu'nun Hayatı, Fesefesi, Örnek kişiliği ve Sprculuğu gibi konukara yer verdi. Katılımın oldukça yüksek olduğu konferans ve şiir dinletisine;

KADEF Genel Başkanı, Op. Dr. Yılmaz Karagöz ve eşi, OMÜ Yaşar Doğu Fakültesi'nden Rrof. Dr.Seydahmet Ağaoğlu, Yaşar Doğu'nun öğrencisi Aziz Güven, 22. Dönem MilletvekiliMehmet Kurt, Atakum Kaymakamlığı Yazı İşleri Md. Mehmet Arslan, İl Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz, Kavaklılar Derneği Bşk.OMÜ' den Akademisyen, şair, yazar Ersin Erge, AKS TV Basın Koordinatörüve yazar Şakir Demirci, Kavak Emirli Mahallesi, Yaşar Doğu Derneği Bşk. Naci Cingöz, İl Dernekler Müdürü Sıddık Alagöz, THK Ankara Genel Merkez YönetimKurulu,Türk Hava Kurumu Kavak Şube Başkanı ve KADEF Danışma Meclisi Başkanı Latif İşcimen, KADEF Danışma Kurulu Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Algan, KADEF Kadınlar ve Gençlik Kolları ile çok sayıda Kavaklı ve davetli katıldı.

Ayrıca, Yaşar Doğu konulu şiiriyle Bafralı şair, yazar ve gazeteci Oktay Zerrin, Bafra'dan şair Mehmet Alan ( Birfani ), Bafra'dan Emekli Eğitimci İlyas Öksüz ile dinletide sevgi konulu bir şiir okuyan Ondokuz Mayıs ilçesinden Alaeddin Dursun, Yaşar Doğu konulu şiirleriyle KADEF Bşk. Yrd. BahriÇakır ve Samsunlu şairlerden emekli eğitimci Ayşe Selen, şair Nermin Eker, şair ve şiir yorumcusu Nebiye Ayaz, Haydar Sazlı gibi şairler de şiirleriyle programa renk kattılar.

Programısunan yazar Doğan Kan da kendi yazdığı bir şiirini seslendirirken şair Hasan Akbaş da önce KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz'e ithaf ettiği şiirini ardında da Zonguldak Maden ocaklarında hayatını kaybeden madenciler için giydiğibeyaz madenci elbisesiyle seslendirdiği madenci şiiriyle ilgi ve alkış aldı. İmran Akay ise eşinin yazdığı bir şiiriyle alkış aldı.

KADEF Genel Bşk. Op. Dr. Yılmaz Karagöz yaptığı konuşmada" Yaşar Doğu gibi dünyaca ünlü bir güreş dehasının hemşerisi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek; " Onun muhteşem hayatı felsefesi ve örnek ahlak kişilik ve sporculuğunu anlatmak millet olarak boynumuzun borcudur. Ayrıca üzerimize düşen başlıca sorumluluklarımızdan birisidir.  Biz bunun farkındayız. Bundan sonra üzerimize düşeni hep birlikte yapmaya çalışacağız" dedi.

Yaşar Doğu'nun talebelerinden Aziz Güven Yaşar Doğu ile ilgili hatıralarını anlattı. Aziz Güven'den sonra kürsüye gelen OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seydiahmet Ağaoğlu'da Yaşar Doğu'nun sporcu kişiliği üzerine konuştu.

Ardından kürsüye gelen Yaşar Doğu'nun tüm yönleriyle hayatını kaleme alan Arş. yazar Ahmet Seven konuşmasını yaptı. Seven konuşmasında Yaşar Doğu'nun milli güreşçi ve şampiyon olduğu kadar milli bir kahraman olduğunu da ifade ederek: " Yaşar Doğu ülkemizin çok sayıda vilayetine tohum ekercesine olimpiyat ve dünya şampiyonu kazandırmıştır. Günümüzde süper güçler sanal kahraman üretip bunu pazarlıyorlar. Halbuki bizler Yaşar Doğu gibi gerçek kahramanlarımıza sahip çıkmalı ve gençlerimizle tanıştırmalıyız. Bugün bizim topyekün onun sahip olduğu örnek ahlak vatan millet bayrak sevdasına ihtiyacımız vardır.  Milletimiz birbirine ancak Yaşar Doğu'nun taşıdığı milli ruh ve şuurlar kenetlenip omuz verebilir. O tüm dünyaya çaresizlikler içerisinde kalan bir şehit evladının neler yapabileceğini göstermiş, Türk gibi kuvvetli sözünü temsil etmiş, İstiklal Marşı'mızı dinlete dinlete ezberletmiştir. Bugün Yaşar Doğu'nun felsefesine her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır" şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Programda konuşmacılarla  bazı davetlilere Samsun Yazarlar Derneğ Başkanı ve Araştırmacı Yazar Ahmet Seven'in yazdığı Yaşar Doğu'yu tümyönleriyle anlatan kitap hediye edildi.

Program toplu fotoğraf çekimi ve yapılan ikramlarla sona erdi.

Oktay ZERRİN- Samsun

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.