KADEF ÇANAKKALE ŞİİR DİNLETİSİ...

KADEF ÇANAKKALE ŞİİR DİNLETİSİ...
Samsun Kavak Dernekleri Federasyonu KADEF'te Çanakkale Şiir Dinetisi düzenlendi.

BAFRALI ŞAİRLER DE KATILDI

Samsun Yazarlar Derneği ile Samsun KADEF'inortaklaşa düzenlediği" Çanakkale Şiirleri ve Kahramanlık Türküleri"konulu dinleti, saygı duruşu ve İstiklal Marşıile başladı.

Şair Doğan Kan'ın sunduğu 18 Mart Cuma günü, saat 17. 30'da gerçekleşen dinletiye Bafralı şairlerden Oktay Zerrin, Gülseren Akdaş ile eşi Recep Akdaş ve On Dokuz Mayıs'tan şair Alaeddin Dursun da katıldı.

Bafralı şairlerden Mehmet Alan Birfani, Bafra Musiki Cemiyeti ile Yunanistan gezisinde olduğu için ve şair İbrahim Ünlü de mazereti nedeniyle dinletiye katılamadılar.

Özellikle 3 çocuk şairin de coşkulu şiirlerle dinletiye katılmaları etkinliğe renk kattı. Samsun Alparslan İlkokulu öğrencisi İla Göçmen'in İstiklal Marşı'mızın tamamını ezbere okuması ayakta alkışlandı. Küçük İla'ya KADEF Başkanı Op. Dr.Yılmaz Karagöz marşımızın şairiMehmet Akif Ersoy'un" Safahat " kitabını hediye edip kutladı.

KADEF Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz, Bşk. Yrd. Bahri Çakır, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, emekli eğitimci Yusuf Kurt, emekli eğitimci, şair ve yazar Kazım Memiç Çanakkale Zaferi hakkında birer konuşma yaptılar.

Ayrıca Samsun Necatibey İlkokulu öğrencileriküçük Berin Selen ve Alptuğ Bekiz'in okudukları" Bir Yolcuya " ve " Mehmetçik " adlı şiirleri de beğeni gördü. Ayrıca emekli öğretmen, şair ve Samsun ADD TSM Çocuk Korosu Şefi İlkay Eyüpoğlu da dinletiye asker kıyafeti ile katılıp kendi yazdığı şiirini okudu ve alkış aldı. Eyüpoğlu ayrıca Göktürk Vatan Hilal Göktürk ile Türkiye'm adlı şarkıya da sanatçılarla birlikte eşlik ettiler.

Şiir Dinletisi'ne katılan şairler şöyle:

Bafra'dan Oktay Zerrin, Gülseren Akdaş ve eşi Recep Akdaş ile On Dokuz Mayıs'tan Alaeddin Dursun, Samsun'dan KADEF Başkanı Op. Dr. Yılaz Karagöz, KADEF Bşk. Yrd. Bahri Çakır, Yusuf Kurt, Kazım Memiç, İlkay Eyüpoğlu, Haydar Sazlı, Hasan Akbaş, Kemal Kosif, Bünyamin İnan, Nermin Eker, Göktürk Vatan Hilal Göktürk, Sıtkı Çağlayan, Orhan Köker, Ayşe Selen, Durmuş Tunacık, Hikmet Cibelik, Kazım Cibelik, Hakan Barutçu, İla Göçmen, Alptuğ Bekiz ve Berin Selen, Abdullah Dede, İbrahim Efe.

Ses v saz sanatçıları: Kemal Kosif kemençe, Sinan Taşkara kemençe, Süleyman Gören bağlama, İsmet Top bağlama, Ramazan Yavuzarslan bağlama, Ali Rıza Can solist.

Sanatçılar programda," Havada Bulut Yok, Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı, Kara Çadır İs mi Tutar, Tuna Nehri Akmam Diyor, Türkiye'm, Er Meydanı gibi hareketli türküleri seslendirdiler.

Şairlrin yanı sıra çok sayıda şiirsever de dinletiye katıldı. Ayrıca programın 19 Mart akşamı Samsun AKS TV'den yayınlanacağı belirtildi.

Çanakkale Şiir Dinletisi toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber Merkezi-Bafra

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.