KÂBE'DEN SELÂM...

Yirmi günlük umre programı için grubumuzla birlikte Kâbe'deyiz. 1 Kasımda Samsun Havalimanından başlayan 20 günlük bu kutsal yolculuk, 20 Kasım tarihinde ülkemize dönerek sona erecektir.

Kâbenin misafire olmak ayrıcalık değil, sorumluluktur. Allah'ın misafiri olmayı ayrıcalık gibi de görebiliriz ama bunun asıl açılımı temsilcilik sorumluluğudur.

Kâbe'ye gidemeyenleri de temsil eder Allah'ın evine misafir olanlar. Elbette bunun tayin ve takdiri yüce Allah'a aittir. Bu nedenle de, Kâbe'ye misafir olanların, sırf bu sebeple özel sorumlulukları vardır.

Kâbe misafirlerinin özel seçilmiş olmalarını söylemek, onların Allah'a daha fazla muhabbet duydukları anlamına gelmez. Evet ! Onlar özeldirler ama bu özellik Yaratana daha fazla muhabbet duydukları için değil onlara yüklenen manevi sorumluluktan dolayıdır.

Kâbe; kainatın merkez üssüdür. Etrafı övülmüş olan Harem-i şerifin de merkezidir. Beyti Haram, Belki Mamur,  Beyti Aziz diye Arşa doğru manevi bölümlere ayrılan Kâbe ve devamı Allah c.c.nın nurunun yer yüzüne tecelli ettiği merkezdir aynı zamanda.

Anne karnındayken ceninin ruhuna üflenen manevi nurun kainata yansıyan mekanı ve merkezi de Kâbedir. İnsan ruhu nasıl ki üflenen nurdan besleniyorsa, kainat da Kabenin nuruyla ayakta kalmaktadır.

Yaklaşık 25 yıldır kutsal topraklara gider gelirim, belki 30 belki 40 defa Allah'ın ve Resulullahın misafirlerine rehberlik ve hadimlik(hizmetçilik) yapmak üzere kutsal topraklarda bulundum. Bu defa da dahil olmak üzere, her defasında ayrı bir heyecan yaşadım ve ayrı bir mana tefekkür ettim.

Kendilerine hizmetçi olduğum, rehberlik ve refakat ettiğim binlerce Allah ve Peygamber misafirlerinin neredeyse tamamından Kabetullah ile ilgili aynı cümleleri duydum, aynı duyguları yaşadıklarına şahit oldum.

Kâbe; nuruyla kendisine misafir olanlara ikramda bulunur, ilahi bereketini kendisini nazar edenlere yansıtır. Kara taşların üst üste konmasıyla meydana gelmiş olan Beytullah binası değildir esas olan. O binanın bulunduğu mekân ilahi frekansın operatörüdür.

Kâbeye verilen selâmın derinliği ve samimiyeti, Kabenin de insana verdiği selâmın da belirleyicisi olur. Bizler de Kabeye selâm verdik, Kabeden gelen selâmı da siz dostlarımızla paylaşıyoruz. Kâbeden size selâm gönderiyoruz.

Allah'ın rahmeti, bereketi, esenliği ve selâmı üzerinize olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR