JAPON AKADEMİSYENDEN İADEİ ZİYARET

JAPON AKADEMİSYENDEN İADEİ ZİYARET
Rektörlük makamındaki ziyarete; OMÜ Uluslararası İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, Çarşamba Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Yıldızlı, Uluslararası İlişkiler Birimi personeli Öğr. Gör. Hiroko Kawamorita da eşlik etti

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç öncülüğünde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) heyetinin, geçtiğimiz aylarda akademik iş birliği amacıyla ziyarette bulunduğu Japonya’daki Nagaoka Teknoloji Üniversitesinden (Nagaoka University of Technology) Prof. Dr. Shigeru Nagasawa, Rektör Bilgiç’e iadeiziyarette bulundu.

KONUKSEVERLİĞİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Ziyarette Nagaoka Teknoloji Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Shigeru Nagasawa, karşılıklı atılan akademik adımların; Türkiye ve Japonya arasındaki dostluğun ve diyaloğun güçlenerek gelişmesine önemli katkılar sunacağına inandıklarını belirterek Rektör Bilgiç’e sıcak karşılaması ve konukseverliği için teşekkür etti. Rektör Bilgiç de OMÜ’nün uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda sürdürdüğü bu girişim ve çalışmaların, çeşitli yeni oluşumları ve projeleri beraberinde getireceğini vurgularken Prof. Dr. Nagasawa’ya göstermiş olduğu nezaket ve alaka için şükranlarını sundu.

 

EĞİTİM MERKEZİ’Nİ (UZEM) GEZDİ
Ziyarette karşılıklı hediye takdiminde bulunulurken, konuk akademisyen Shigeru Nagasawa kendisine eşlik eden Prof. Dr. Rıdvan Kızılkaya, Doç. Dr. Kemal Yıldızlı ve Öğr. Gör. Hiroko Kawamorita ile birlikte Üniversitenin Uluslararası İlişkiler Birimi, Mühendislik Fakültesi ve laboratuvarları, Karadeniz İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi (KİTAM) ile Uzaktan Eğitim Merkezi’ni (UZEM) gezdi. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birol Elevli ile bir araya gelen Prof. Dr. Shigeru Nagasawa, yapılan çalışmalar ve yürütülen projelerle ilgili Dekan Elevli’den bilgi alırken akademik iş birliği ve bağlantıların nasıl güçlendirileceğine ilişkin bilgi ve fikir alışverişinde de bulundu. Dekan Elevli göstermiş olduğu hassasiyet ve ilgiden ötürü Prof. Dr. Nagasawa’ya teşekkürlerini iletti.  

 

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Demircan’la da görüşen konuk akademisyen, her iki kurumun gelecekte uluslararası projelerde bir araya gelerek kayda değer başarılar elde etmesi temennisinde bulundu.  
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.