JANDARMA TEŞKİLATI MENSUPLARINI ÖDÜLLENDİRİLDİ

JANDARMA TEŞKİLATI MENSUPLARINI ÖDÜLLENDİRİLDİ
Vali Osman Kaymak İl Jandarma Komutanlığı teşkilatında mesai mefhumu gözetmeksizin, fedakâr ve üstün gayret göstererek emsallerine örnek teşkil eden jandarma teşkilat mensuplarını tebrik edip, başarı belgesi ile ödüllendirdi.

Ödül törenine ayrıca,  Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan Vekili Sg. Alb. Ahmet Bahadır katıldı

‘ÖDÜLLENDİRMEK İÇİN BİR ARADAYIZ’
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başarı belgesi ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Osman Kaymak ,“Bugün bu programda olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Değerli arkadaşlar, tabi ki zaman zaman İl İdaresi Kanunu'nun amirlere verdiği yetki çerçevesinde memurlarımızın çalışmasını ödüllendiriyoruz. Bugün ise Jandarma Komutanlığımızda üstün başarı gösteren arkadaşlarımızı ödüllendirmek için bir aradayız. Jandarma Teşkilatımız İçişleri Bakanlığımıza bağlandıktan sonra daha önceki tecrübesiyle de artık jandarma bölgesinde emniyet güçlerimizin yaptığı aynı işleri yapıyor ve bakanlığımıza bağlandıktan sonra daha sivil yapıyla görevini yapmaya devam ediyor. Sizler emniyet güçlerimizle birlikte hizmet yarışında olacaksınız. Ben bunu böyle değerlendiriyorum. Birbirleriyle çekişen değil, birbirlerini örnek alan projeler ile ön plana çıkmalıyız. Polis ve Jandarma halkımızın can ve mal emniyetini sağlayan, vatandaşımızın huzur içerisinde hayatını idame ettirmesini sağlayan önemli birliklerdir ”dedi.

'MEVZUATI ÇOK İYİ BİLMEMİZ GEREKİR'
Arkadaşlar görevimizi yaparken hukuk devleti gereği adli hizmetler savcılar gözetiminde yapılmakta olduğunu hatırlatan Vali Kaymak,” Bundan dolayı da Sayın Başsavcımız nezdinde adli savcılarımıza ve personeline çok teşekkür ediyoruz. Biz hukuksal olarak görevimizi yaparken Başsavcımız ve Savcılarımızın talimatları doğrultusunda ortaklaşa çalışıyoruz. Çalışmalarımızı bu şekliyle yapmazsak bir hukuk devleti olamayız. Bütün iş ve işlemlerimizde savcılarımızla beraber olmak durumundayız diye düşünüyorum. İlimizdeki Jandarma ve Emniyetimizin uygulamalarından son derece memnunum. Samsun 17 ilçesi 1 milyon 300 bin nüfusu olan büyük bir şehirdir. Arkadaşlar her zaman kendimizi daha çok geliştirmek durumundayız. Mevzuatı çok iyi bilmemiz gerekir. Onun için bilgi kuvvettir. Sizler işinizi çok iyi bilirseniz mevzuatı ve takibini çok iyi yaparsanız savcılarımızla koordineyi iyi sağlarsanız işinizi iyi yapmış olursunuz “diye konuştu.

'ÇALIŞMALARI YAKİNEN TAKİP EDİYORUZ'
Bir başarı yakalandığı zaman anında ödüllendirelim. Olabildiği kadar bunu yapmaya çalışıyoruz vurgusu yapan Vali Kaymak, ”İlimizin gerçekten asayişini etkileyen olumlu ve olumsuz konularda yoğun bir çaba sarfederek, teknik takibiyle organize olarak, gerek güvenlik, gerek terör, gerek asayiş, gerek istihbarat gibi çalışmaları yakinen takip ediyoruz.  Arkadaşlar benim bir başarı yakalandığında anında ödüllendirme şeklinde bir yönetim anlayışım var. Onu da yapmaya çalışıyorum. İlimize hizmet eden başta İl Jandarma Komutanımız J. Albay Ünsal Ağaoğlu olmak üzere jandarma personelimize çok teşekkür ediyorum. ilimizin asayişine verdikleri hizmetlerden dolayı tekrar tebrik ediyorum. Başarılarınız daim olsun. Allah’ım sizleri kazadan beladan korusun” dedi. Vali Osman Kaymak, çalışmalarda ayrı ayrı konularda başarı gösteren jandarma mensuplarını tebrik edip, başarı belgesi ile ödüllendirdi.
Köksal Öner

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.