İzmir'de ‘Soma 301’ fotoğraf sergisi açılacak

İzmir'de ‘Soma 301’ fotoğraf sergisi açılacak
Soma'da geçen yıl Türkiye'nin en acı felaketi olarak hafızalara kazınan ve 301 madencinin şehit olduğu faciaya tanıklık ederek, fotoğraflayıp Türkiye ve dünyaya duyuran İzmirli foto muhabirleri, çektikleri fotoğrafları "Soma 301" ismiyle sergileyecek.

İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği'nin organizasyonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle hazırlanan sergide felaketin izleri, acının, çaresizliğin, umutsuzluğun fotoğrafları yer alacak. 50 fotoğrafın yer aldığı sergi, 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 17.30'da, Çetin Emeç Sanat Galerisi'nde açılacak. 30 Mayıs'a kadar devam edecek sergi, önümüzdeki günlerde şehir genelindeki birçok noktada da gezilebilecek.

ACININ FOTOĞRAFLARI

Sergide, facianın yaşandığı madene ilk giden ve olanlara şahitlik eden gazetecilerin çektiği fotoğrafların yer alacağını belirten İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez, "Çeşitli basın kuruluşlarında çalışan foto muhabiri arkadaşlarımız Cem Öksüz, Emin Mengüarslan, Turan Gültekin ve Emre Tazegül'le beraber olay yerine giden ilk bizler olduk. Türkiye'nin televizyon ve internet başında haber beklediği anlarda bizler, tarifsiz acıyla yüzyüze kaldık. Gözyaşları içerisinde, facianın fotoğraflarını çekerek servis ettik. Yaşanan acının unutulmaması için tanıklık ettiğimiz anları, kazadan bir yıl sonra fotoğraf sergisinde paylaşmaya karar verdik. Gazetelerde ve televizyonlarda yayımlanmayan birçok fotoğrafı sergimizde görebilirsiniz. Herkesi sergimize davet ediyoruz." dedi.

Fotoğraf sergisinde, o anlara şahitlik eden gazete ve televizyon muhabirlerinin duygularının kaleme alındığı yazılar da yer alacak. Olay yerine ilk ulaşan gazete ve televizyon muhabirleri, Soma acısını yazılarıyla anlatacak. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.