İzmir Üniversite'li hukukçulardan Ankara çıkarması

İzmir Üniversite'li hukukçulardan Ankara çıkarması
İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Sağlık Hukuku yüksek lisans programı öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Z.Özen İnci, Öğr. Gör. Sevinç Arslan Hızal, Arş. Gör. Elif Er ve Arş. Gör. Meriç Karagözler eşliğinde Ankara’da bir dizi ziyarette bulundu.

Ziyaretler kapsamında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi ve Türkiye Barolar Birliği’nin işleyişi, görev ve yetkileri, uygulamalarındaki sıkıntılar hakkında bilgi edinen öğrenciler, çalışma alanları olan sağlık hukukuna ilişkin bilgi edinme fırsatı da buldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi’nde dava dosyalarının çokluğu, iş yükü gibi konularda istatistiki bilgiler edinen öğrenciler, aynı zamanda sağlık hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklarda ne tür kararlar verildiği, bu dosyalarda nelere dikkat edildiği gibi konularda da fikir edinmiş oldu. Öğrenciler ayrıca Türkiye Barolar Birliği’nde bulunan Hukuk Müzesi, Anıtkabir ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi gibi tarihi öneme sahip yerleri de ziyaret etti.

İzmir Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile yüksek mahkemeler arasındaki bu tür resmi temasların ve işbirliklerinin devam ettirmeyi planladıklarını belirten Öğr. Gör. Hızal, “Bu gezi neticesinde öğrenciler Türk yargı örgütünün yapısını daha iyi kavramış, yüksek mahkemelerdeki temyiz sürecini, olağanüstü kanun yollarını, Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvuru sürecini ve bu aşamalarda yapılan işlemleri yerinde görme ve bilgi edinme olanağı bulmuşlardır. Bununla birlikte Türkiye Barolar Birliği'ndeki hukuk müzesinde sergilenen eserler vasıtasıyla Türk hukuk tarihinin gelişim sürecini değerlendirebilmişlerdir. Böylelikle hukuk fakültesinde kuramsal olarak anlatılan derslerin somutlaştırılması mümkün olabilmiştir.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.