İYİ SALLADINIZ!

İYİ SALLADINIZ!
Samsunlu vatandaşları ve bölge insanını zor durumda bırakan sağlıkta yaşanan problemleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 

Gerek seçim öncesi gazetemiz genel yayın yönetmeni Adnan Bahadır’ın köşelerinde yazılarıyla gerek yaptığımız haberlerle Samsun’da sağlık tesisleri ve kurumlarında sorunlar olduğunu, bu durumun AK Parti’nin 17 yıllık başarılı sağlık politikalarına zarar verdiğini, seçimlere kötü yansıyacağını belirtmiştik. Samsunlu vatandaşları ve bölge insanını zor durumda bırakan sağlıkta yaşanan problemleri kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 

PROBLEM DEMİRCAN’IN BAKANLIĞINDA BAŞLADI
Samsun milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan döneminde idareci konumunda Müdür, Müdür yardımcısı Başhekim ve yardımcılarını 6 ay boyunca atanması gecikti. Ve bu durum hastanelerde oluşan başıboşluğa sebebiyet verdi. Daha sonra yapılan atamaların ise hemşerilerden(mübadil) seçildiği öne sürüldü. Yine Demircan döneminde Samsun Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi ile birleştirilmesi sağlık sisteminin çökmesinin ilk ve başlangıç sebebi olarak gösteriliyor.

90’LARIN SİGORTA HASTANELERİ DÖNEMİ GERİ DÖNDÜ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülke genelinde özel hastane konforunda şehir hastaneleri yaparken Samsunlu vatandaşlar, var olan Devlet hastanelerinin yönetilemez halde olduğundan şikâyetçi. Çok eleştirilen Kılıçdaroğlu’nun SGK’nın başında olduğu günlerde yaşanan sıkıntıların aynısı Samsun’da yaşanıyor olduğunu kamuoyu dillendirmekte. Sağlık Müdürlüğünün ve idarecilerinin kabiliyetsiz olduğundan dolayı tahlil ve röntgen kuyruklarında kavgalar yaşandığı görülmekte. Son olarak hastane veri bilgi sistemi güncellemesinin yapılırken sistemde aksaklık oluşması vatandaşı çileden çıkartmıştı. Hastanede makineler çalışamaz durumda olduğu, döner sermaye gelirlerinin yarı yarıya düştüğü, tahlil sonucu almak için bile 3 gün süre verildiği ve 1,5 aydır düzeltilememesi vahameti ortaya koyuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum