İYİ İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İÇİN

İYİ İNGİLİZCE ÖĞRENMEK İÇİN
Nişantaşı Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Uysal: İyi İngilizce anavatanında öğrenilir

NİŞANTAŞI Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Levent Uysal, yabancı dil bilmenin meslek hayatında çok önemli olduğunu, iyi İngilizce'nin anavatanında öğrenileceğini söyledi.

Eket Fuarcılığın düzenlediği Samsun Eket Tercih Günleri fuarına yaklaşık 8 bin öğrenci ve 30 üzerinde üniversite katıldı. Fuarda yer alan Nişantaşı Üniversitesi de Londra Kampüsü’nün tanıtımına Samsun’da devam etti.

“İYİ İNGİLİZCE ANAVATANINDA ÖĞRENİLİR”
“İyi İngilizce anavatanında öğrenilir” diyen Nişantaşı Üniversitesi Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Levent Uysal, yabancı dil bilmenin meslek hayatında çok önemli olduğunu vurguladı. Eğitim fuarlarının bu bağlamda öğrencilerle sıcak temas kurmak için doğru mecralar olduğunun altını çizen Uysal, “Eğitimde kalite konusunda bir seferberliğe çıktık. Bizler, öğrencilerimizin kendilerini geliştirebileceği tüm imkanları sunmaya çalışıyoruz. Çift anadal, güvenli eğitim, sürekli eğitim ve yüksek lisans imkanlarının yanı sıra Londra Kampüsümüzdeki İngilizce öğrenimi ile onlara kompakt bir seçenek yelpazesi sunuyoruz. Eğitim fuarları da bu manada, öğrencilerle buluşmak açısından doğru bir platform oluşturuyor” şeklinde konuştu.

DÜNYA ÜLKELERİNDE KAMPÜSLERE DEVAM
İlk yurtdışı yerleşkelerini Londra ile başlattıklarını anlatan Levent Uysal, ilerleyen dönemlerde farklı dünya ülkelerinde yeni yerleşkeler açacaklarının müjdesini verdi. Nişantaşı International Campuses of Higher Education (NICHE) olarak adlandırılan Londra Kampüsüne gösterilen ilgiden sonra diğer ülkelerde de çalışmalarını hızlandıracaklarını anlatan Uysal sözlerine şu şekilde devam etti: “Yıllardır ülkemizde yabancı dil öğrenmek sancılı bir süreç gibi algılanır. İnsanlar özellikle İngilizceyi öğrenmek için birçok kere dil kursuna yazılır, zaman zaman kendi çabalarıyla yeniden girişimde bulunarak çalışır. Ancak, hiçbir zaman istenilen o ileri seviye İngilizce öğrenilemez. İşte, bunun formülü yabancı dili anavatanında öğrenmekten geçiyor. Londra Kampüsü bu bağlamda yabancı dil öğrenmek isteyenlere çözümdür.”

LONDRA KAMPÜSÜ İÇİN EK ÜCRET YOK
Üniversiteye yerleşen tüm öğrencilerin dönemlik veya yıllık olarak eğitim alabilecekleri Londra Kampüsü için hiçbir ek ücret alınmayacağını ve üniversitenin gözetimindeki yurtlarda konaklayacaklarını belirten Levent Uysal, “Dil yaşayarak öğrenilir. Yaşamlarını Londra’da sürdürürken, İngilizceyi de günlük yaşamlarında kullanarak, yani pratik yaparak öğrenecekler. Londra Kampüsünde öğrenim görmek isteyen tüm öğrencilerin soruları için üniversitemizin ilgili birimleri kendilerine yardımcı olacaktır” dedi. Sabah Gazetesi Eğitim Yazarı/ CNN Türk Başarıya Doğru Program Yapımcısı Sait Gürsoy da öğrencilere doğru tercih hakkında ipuçları verdi. Gürsoy öğrencilere, bu tür faydalı seminerleri dikkatle dinlemelerini ve başarıya giden yolda akademik kişilerden faydalanmalarını söyledi. Artık, 2020’li yıllarda rekabet ortamının mevcuttakinden farklı olacağını belirten Gürsoy, “Klasik tercih yapmak, sadece lisans eğitimine hedeflenip, üzerine sürekli eğitim ve yüksek lisans hedefi konmazsa, rekabet ortamında geride kalınmış olur. Lisans mezunu birinin mesleğindeki güncelliği kendisini ancak 5 yıl ilerletir. Eğer sürekli eğitim almazsa, rekabet ortamında rakiplerine yenilir. Önümüzdeki yıllara karşı donanımlı olunmalıdır. Öğrencilerin buna çok dikkat etmesi ve farkındalık kazanması gerekir” dedi.Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.