İTİRAF EDİN... GÖNLÜNÜZ RAHATLASIN...

Bir nesli çaldılar. En zeki çocukları aldılar. Allaha kul yapacağız diye milletine düşman kıldılar. Cenneti garanti ediyoruz diye, cehenneme sermaye yaptılar. Ümmeti düşman, düşmanı dost tanıttılar. Memleketimizin 40 yıllık beyin sermayesini çöplüğe attılar.

En abid insanlar diye toplum gözünde karşılık oluşturup, en ağır ihaneti yaptılar. Vatanımızı satıp, milletimize silah doğrulttular. Conilerle bir olup, kardeşlerine kurşun sıktılar.

Şimdi taraf olma zamanı. Bu güne kadar şu veya bu saiklerle bu yapının sempatizanı olanlar, içinde bulunanlar, hatta militanlık yapanlar; şahit oldukları ve yaptıkları her şeyi güvenlik ve yargı kurumlarına anlatmaları gerekir. Ancak böyle affolurlar. Ancak millete böyle hizmette bulunurlar.

Meydanlarda selam çakarak günahtan temizlenilemez. “Biz de buradayız” demekle geçmişten kurtulunmaz.  Bildiklerini anlatarak, bu milletten özür dilenir ancak. Kimin ne kadar bu yapının içinde ve niçin bulunduğunu birbirini tanıyan herkes biliyor. Herkes etrafındaki insanı ve insanları tanıyor. Meydanlarda kendini ispatlamaya çalışanlara da gülüyor.

"Ben de karşıyım bu çeteye" demenin yolu, bilinmeyenleri anlatmak ve tanıtmaktan geçer. Bu, ispiyon değil, peygamberi mesajın gereği olan bir sorumluluktur. “Bir kötülük görürseniz elinizle düzeltin, buna gücünüz yetmez ise dilinizle düzeltin, buna da gücünüz yetmez ise buğz edeniz” buyuran Peygamberiz, yapılması gerekenleri bildirmiştir.

Yıllarca bu yapının sırtından geçimini sağlayan, kadro alıp çaka satan, yalakalık yapıp takla atanlar; gördüklerini, bildiklerini ve tanıdıklarını bildirmedikçe, o yapının karşısında değil, hala içindedirler. Dün, el öpmek için sıra bekleyenler, bugün mikrofon kapmak için sıraya giriyorlarsa, en korkulan kişiler de bunlardır, onlara dikkat etmek ve meydanlardan izole etmek gerekir.

Onlar, çok mahcup olabilirler, yanlış yaptıklarını şimdi anlamış olabilirler, yanlışlıkla bu yapının içine düşmüş olabilirler, hesabi yaklaşımlarla yapının etrafında dolaşmış bulunabilirler. Hasbi duygularla da, bu yapıya katkı sağlamış olabilirler. Ama, şimdi ! İtiraf etme zamanıdır. Ellerine mikrofon alıp nutuk atmakla, selvi yapıp kendine baktırmakla, yapının karşısında olduğunu anlatamaz geçmiş dönem sempatizanları. Zarar göreceğini bilse de bir kişi, bu yapının bilinmeyenlerini anlatmasıyla "ben de bu yapının çete olduğunu şimdi anladım" demiş olur ancak.

Bu yapının içinde bulunmuş ve kendisini masum gören herkesi, bu itiraf görevini yapmaya davet edelim ve biz de onları destekleyelim. Onlar da itiraf etsin bildiklerini ve bilinmeyenleri, böylece gönülleri rahatlasın. Geçmiş dönemin sempatizanları itirafçı olmadıkça gönülleri rahat edemeyecektir. Günaha ortak olmanın sancısını sürekli çekeceklerdir. İtiraf edin, bildiğinizi paylaşın, gönlünüz rahatlasın, çocuklarınızın ve ailenizin yüzüne de rahat rahat bakın. Toplumu da kendinize güldürmeyin. Arkadan dolaşıp, ön safa koşmaya çalışmayın.  İnsanımızın sağduyusu ve aklı ile alay etmeyin. Tükrüğü bile bir değer olan bu milletin bedduasını almayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR