İsviçre’de kök hücre merkezi kurdu

İsviçre’de kök hücre merkezi kurdu
İsviçre’de yaşayan Montreux Medical Center idari işler müdürü ve ortağı Orhan Nesanir kök hücre tedavisinin ayrıntılarını anlattı.

5 kişilik doktor ekibiyle dünyanın dört bir yanından gelen hastalara alternatif bir tedavi uygulayan merkez, ülkede 2010’da bu tip merkezlere verilen yasal izinle açılmış 

Nasanir uyguladıkları tedavinin ayrıntılarını şöyle anlattı: “Yaptığımız, kök hücreyi yenileyerek insanlara daha iyi bir yaşamın sağlamanın yanında, kendilerini daha genç hissetmelerini sağlamak. İnsanda bulunan kök hücreler 20 yaşına kadar hücre üretmekteler 40 yaşından sonra hücreler ölmektedir, biz müşterilerimize güç kaybeden hücrelerine yeniden hayat veriyoruz, yani kök hücreleri yeniliyoruz. 

Müşteri bize gelmeden onun hakkında tıbbi bilgiler alıyoruz ve o bilgiler sayesinde hastaya nasıl bir tedavi uygulayacağımızı belirliyoruz. Müşteri buraya geldikten sonra 3 – 5 gün otelde kalıyor, biz ilk gün kan tahlili ve vücut sağlık araştırması yapıyoruz. Sonra doktorumuz tedaviye başlıyor. Bu tedaviler hastadan alınan kan ve vücut yağından temin edilen kök hücreler iğne ile hastaya zerk ediliyor. Yapılan iğneler duruma göre 6 ila 16 arasında değişiyor. Müşterilerin ne gibi şikayetleri varsa mesela halsizlik, vücuttaki çeşitli ağrılar, bizde ona göre kök hücrelere gerekli katkılarda bulunuyoruz. Bu şu demek oluyor 80 yaşındaki bir hasta tedaviden sonra kendisini 50 – 60 yaşındaki insanlar gibi hissediyorlar. Biz tedavilerden sonra bir çok hastamızın bu şekilde olduğunu ekip olarak gördük. “

Tedavinin bedeli hakkında da açıklamada bulunan Nasanir şunları kaydetti: “Tedavinin maliyetine gelince, bu tedavi pahalı bir tedavidir 30 bin ila 60 bin İsviçre Frank’ına mal olmaktadır fakat bu rakamların esnek olduğunu da hatırlatabilirim. Bu işin merkezi Montreux’dir, Biz bu tedaviyi 5 yıldır uygulamaktayız. Şunu da belirtmemde fayda var bu tedavinin hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Yılda 200 hasta tedavisi yapıyoruz, demek ki bu güne kadar 1200 hasta tedavi etmiş oluyoruz. Müşterilerimizi büyük bir kısmı Arap ülkelerinde yaşayan belli bir standardın üzerindeki insanlar. Bunun yanında Çinliler ve İsviçrelileri de sayabilirim. Türkiye’den bugüne kadar müşterimiz olmadı bekliyoruz.” 


Ayrıca kök hücrelerden ürettikleri kozmetik kremler hakkında da bilgi veren Nasarin: “Bu konuda krem üretiyoruz, bu kremleri de kliniğimizde müşterilerimize özel olarak satıyoruz, piyasa da henüz yok ama o da olacak. Kremlerimiz iki çeşit. Birinde kök hücre ve havyar bulunmakta diğerinde ise kök hücre ve cildi germek ve beslemek için gerekli tıbbi malzeme vardır.” Dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.