İSTİŞAREYE DAYALI YÖNETİM BİLİNCİ

İSTİŞAREYE DAYALI YÖNETİM BİLİNCİ
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan gazetemize özel röportaj verdi. Çarşamba’da yeni bir dönem başladığından dem vuran Halit Doğan, Denge Gazetesi muhabirinin sorularını tüm içtenliğiyle cevapladı.

Genç ve enerjik bir Belediye Başkanı olarak çalışmalarınızı yürütürken sizi daha çok sahada mı göreceğiz?

İnşallah, amacımız hizmet dönemimizde belediye binasına kapanmadan görev yapmak. Çarşamba’da doğmuş yetişmiş biriyim. Çarşamba’nın değişik mahallelerinde ikamet ettim. 18 yıl avukatlık faaliyetini icra etmeye çalıştım. 4.5 yıl da AK Parti İlçe Başkanlığı görevinde bulundum. Çarşambalı hemşerilerimizle aramızda evlat-kardeş ilişkisi mevcuttur. İnşallah bu süreçte bu bağları daha da pekiştireceğiz. İnsanlarımızı yönetimin her anına iştirak edebilecek şekilde bir belediye yönetim yapısı oluşturma hedefiyle çalışıyoruz. Bu hedefi gerçekleştirdiğimizde çok daha fazla sahada olmayı da başarmış olacağız. 

Seçimlerden önce adil ve hakkaniyetli, şeffaf belediyecilik, gönül belediyeciliği gibi iddialarla seçmene gittiniz. Rekor bir oy oranı ile kazandınız. 150 bin Çarşamba halkının sizden beklentilerini karşılayabilecek misiniz? 

Şu ana kadar iki meclis toplantısı gerçekleştirdik. İkisini de basına açık bir şekilde yaptık. İnşallah bu uygulamamız devam edecektir. Gönül belediyeciliği ve insanların bürokrasiye takılmadan sorunlarına çözüm bulabileceği şekilde bir belediye yönetimini oluşturmaya çalışıyoruz. Yardıma ihtiyacı olan insanımızın dertlerine çare bulmak adına belediye meclis üyelerimizin arasından beş arkadaşımızı görevlendirerek mütevelli heyeti oluşturduk. Hem talepleri inceleyen hem de yerinde insanlarımızı ziyaret ederek dertlerini dinleyen bu arkadaşlarımız çok önemli bir görevi gerçekleştiriyorlar.    Belediye binamızda ve mahallerimizde düzenli olarak halk ve mahalle günleri gerçekleştireceğiz. Özellikle de muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının en üst seviyede katılımını temin edecek bir yönetim anlayışı ile hareket edeceğiz, istişareye dayalı bir yönetim bilinci ile kaynaklarımız etkin ve verimli bir şekilde kullanacağız. Cenaze hizmetleri için bir birim oluşturduk. Tüm donanımları ve cenaze çadırları ile insanımızın yanında olmaya acılarını paylaşmaya çalışıyoruz. İnsanımızın talepleri bu etkileşimi daha da arttıracaktır. Amacımız günümüzü en verimli şekilde geçirmeye çalışmak. Dolayısıyla çalışmak bizden netice Allah’tan. İnşallah başarılı oluruz. 

Çarşamba Belediyesi'nin toplam borç miktarını ve mali durumunu şeffaflık ilkenize güvenerek sormak istiyoruz.

Çarşamba Belediyesini 40 milyona yakın bir borçla devraldık. Devam eden yatırımlar var, sıkıntılı bir durumumuz söz konusu değil. Bizden önce görevde olan belediye başkanımız da mali disipline önem veren bir başkandı. Çalışma olan yerde borç olması doğal. Yönetilemeyecek sıkıntılı bir durumumuz yok.  Geçmişe değil geleceğe bakarak, 5 yıllık süreci daha iyi kullanarak iyi işler çıkarmayı planlıyoruz. Çarşamba geçtiğimiz 15 yılda çok güzel bir yere geldi. İnşallah biz de bayrağı daha yükseğe taşırız.

58647103-2322949171077138-5388862691395764224-o.jpg


Otopark ve trafik sorunları ile alakalı projeleriniz için bir çalışma başlatıldı mı? Başlayacak mı?

Her şehirde olduğu gibi Çarşamba’nın da en büyük problemlerinden birisi otopark, şehir merkezinde, işletmelerin yoğunlukta olduğu bölgede mevcut otoparklar yetmemekte ve otopark sıkıntısı yaşanmaktadır. Şehrin kilit bölgelerinde katlı otopark yapmayı planlıyoruz. Yeni açılacak yol ağları ile ilçemiz için alternatif güzergâhlar planlanarak şehir içi trafiği rahatlatacağız. Mevcut belediye hizmet alanlarımızdan trafik sıkışıklığı olan bölgelerdekileri otopark olarak faaliyete geçireceğiz. Çarşamba’nın ulaşım raporu ile ilgili bilimsel bir çalışma yaptırarak çözümleri bu planlama doğrultusunda hayata geçirmeyi hedefledik. Çalışmalarımız bu kapsamda devam ediyor.  

Kollektif akıl ve ekip ruhuna çok önem verdiğinizi biliyoruz. Bununla ilgili Belediye'de ekibinizi oluşturup görev değişiklikleri yapıldı mı?

Belediyecilik tek başına yapılan ve yapılacak bir iş değildir. Herkesin kendine göre bir çalışma anlayışı var. İlçe başkanlığında da yönetimimizle görev dağılımı yaparak çalışıyorduk. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çalışmaya başladığımız bu bir aylık süreçte akşam 18:00’ e kadar misafirlerimizi ağırlıyor sonrasında gece 12:00’ye kadar arkadaşlarımız ve birim müdürlerimiz ile toplantılar yapıyor yol haritaları belirliyoruz.  Bu çalışma düzenine ve ekip ruhuna uyum sağlayabilen mevcuttaki tüm arkadaşlarla çalışıyoruz. Bir taraftan da eksik olan hususlarda yeni görevlendirmeler yapmaktayız. Adama göre iş değil, işe göre adam disiplini ile çalışıyoruz. 

Adama göre iş değil, işe göre adam disiplinine göre Belediye'de ne gibi değişiklikler oldu veya olacak?
 
Değişiklik yaptığımız arkadaşların asla kişilikleri bakımından bir değerlendirmemiz yok. Sadece yapılacak işteki beklentilerimiz bakımından bir değerlendirmemiz olmakta. Basın servisinde bir değişiklik yaptık. Mevcut arkadaşımızı yine belediyemizde başka bir birimde görevlendirdik. İletişim fakültesi mezunu basın camiamızın yakından tanıdığı Emre Gündem arkadaşımıza görevi tevdi ettik. Belediyemizin şirket müdürlüğünde değişiklik yaptık. Belediyecilik durağan bir iş değil süreç içinde belirttiğimiz kriterlere göre görev değişiklikleri olabilecektir. 

Çarşamba bir Üniversite kenti olarak Üniversite öğrencilerinizi Çarşamba'da tutmak için bir projeniz var mı? Üniversite ile bir iletişiminizde bunlar konuşuluyor mu?

İlçemizde bulunan lise-üniversite öğrencilerimize ve tüm kitapseverlerimize yönelik kitap&kafe merkezleri hayata geçireceğiz. Yine ilçemiz halk kütüphanesinin yenilenmesi için girişimlerde bulunularak Çarşamba’mıza yakışan bir görünüme kavuşmasını sağlayacağız. Tiyatro ve diğer sanatsal alanlardaki faaliyetlerin her yaş grubundaki insanımızla buluşturacağız. Bu amaçla kültür merkezimizde tiyatro eğitmeni bir arkadaşımızı işe başlattık. Yine bu kültür merkezini her yaştan insan gruplarının sanatsal faaliyet gerçekleştirebilecekleri şekilde yeniden bir düzen oluşturmaya çalışıyoruz. Fakültelerdeki öğrencilerimizi gruplar halinde belediyemizde misafir ettik, etmeye devam ediyoruz, beklentilerini konuşuyoruz. Şehirde karanlık olduğundan şikâyet ettikleri alanları aydınlattık. Tesislerimizde kendilerine %25lik bir indirim uyguluyoruz. Birlikte istişareler içinde aramızdaki etkileşimi daha da arttırarak daha güzel işler gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. 

halit-dogan-1.jpg

AK Parti Kızılcahamam Kampında Cumhurbaşkanımızın elinden ödül aldınız. Bununla ilgili neler hissettiniz, size bu ödülü kazandıran Çarşambalılara ne söylemek istersiniz?

Seçimlerde bizi zirveye taşıyan ve bu ödülü almamızı sağlayan, Çarşambalı hemşerilerime bizlere duydukları güven ve destekleri için teşekkür ederim. Bu başarı ve ödül sırtımızda olan yükü daha da artırmıştır. Çok büyük bir onur yaşadık.  Çarşambalı hemşerilerimize daha iyi hizmet vermek için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışacağız. Çarşambalılar genç belediye başkanlarına alışkındır. İnşallah biz de gençlere duydukları bu güveni oy veren vermeyen ayrımı kesinlikle yapmadan çalışmalarımızla taçlandırmayı ve bizden sonrasında da bu güvenin devam etmesini sağlama gayreti içinde olacağız. Genç bir meclis üyesi ekibimiz var. Hemşerilerimizden yanlış hatalı davrandığımız konularda bizi uyarsınlar doğru gördükleri işlerimizde bizimle birlikte yol yürüsünler istiyoruz. Gerçekleştireceğimiz her güzel iş Çarşamba için artıdır. Önceliğimiz şehrimizin fiziki alt yapısını yenilerken kültürel alt yapımızı kuvvetlendirmek, insanlarımızın iş ve aş noktasında sıkıntısının olmadığı bir Çarşamba’yı inşa etmektir. Rabbim yardımcımız olsun. Denge gazetesi ailesine bize bu fırsatı sunduğu için teşekkür ediyorum.

(Mert Varıcı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.