istikrar

istikrar

 İstikrarsızlığın başkalarının işini kolaylaştıracağını hala daha anlayamayan güzel ülkemin güzel insanları. Koalisyonlar, hükümet kurulamaması, görevi alıp bunu yerine getiremeyerek  erken seçime gitme kararı alan partiler, kaos,sıkıntı ve ezilen halk sınıflarıyla geçen onca sene sonunda, on yıldır ülkeyi yöneten iktidar. Ülkede istikrarın oluşu ekonomik ve siyasi  alanda olumlu sonuçlar doğurmaktadır ki buda ülkenin büyümesi ile doğru orantılıdır.
Ülkenin ayakları üzerinde durabilmesi için istikrarın önemini görmemiz gerekmektedir. Eğer İmf'den yardım almazsak batarız diyen bir Tüsiad'a rağmen,kredi almayacağız diye diretebilen bir iktidarın varlığı aslında bu ülkenin temel ihtiyaçlarından bir tanesiydi. Ekonomik kriz bizi teğet geçecek derken, bir çok kişi felaket tellallığı yapmaktaydı. Herkesin karamsarlığa düşmesi demek olayların ters gitmesi anlamındadır. İnsanlar önce kendilerine inanmayı öğrenmelidir.
Buraya kadar yazdıklarımda iktidar partisini desteklediğim anlamı çıkartılmamalıdır. Vatanını seven herkesin doğru ile yanlışı görmesi gerekmektedir. Asla unutulmaması gereken olay demokrasilerde seçim denilen bir gerçeğin mevcudiyetidir. Eğer yönetime getirilen iktidarlar görevlerini tam yapamamışsa bunun hesap verme yeri sandık olmalıdır. Çıkartılacak kanunlarda görev döneminde yapılmış yolsuzluklar var ise bunun hesabının mutlaka sorulması gerektiğini tüm ülkenin bilmesi gerekmektedir. Halk oylamasıyla vekillerin dokunulmazlığının, vekillik döneminden sonra karışmış olduğu suçlardan dolayı hesap vereceği konusunda yapılmalıdır.,
Muhalefetin burada alacağı en güzel pozisyon, iktidarı, iktidara oy verenler içinde denetlemek olmalıdır. Sokak eylemlerinde iktidara karşı diye bulunmak aslında dar ağacında suçlunun kendi ipini çekmesi demektir.Yarın sen iktidar olacaksın, izlemiş olduğun bu tavrın aynısını şuan iktidar olan partinin mensupları senin için uygulasmaya sokacaktır. Bunun anlamı yüz yıllarca bir çekişmenin devam etmesi demektir.
Hangi ülkelerde iktidar savaşı var dikkat ettiniz mi? genelde, gelişmekte olan ülkelerde bu sorunları görmektesiniz. Bu nasıl bir demokrasidir ki sadece gelişmekte olan ülkelerde demokrasi hala daha uygulanamamaktadır, gelişmiş olan ülkelerde ise sorunsuz devam etmektedir. Bu olayın bu şekilde olduğuna inanmak polyana olmaktan başka bir şey değildir Olayın kısaca özeti, gelişmiş ülkeler seni o seviyeye çıkarmamak için önüne setti çekmiş ve sürekli kavgalar ,karşıtlıklarla halkı kamplaştırmaktadır. Herkes birbiriyle uğraşırken, bir takım uluslararası kuruluşlardan faizle paralar alınarak, ülke içerisinde geçici huzurun sağlanmasına neden olunacaktır. Ya sonrası o alınan kredileri ödeyebilmek için vatanın en değerli unsurlarını bunlara peşkeş çekilerek  sonrasında o meşhur savunma yapılacaktır. ENKAZ DEVRALDIK, halkı kandırmanın en basit örneği, iktidar değişikliğinde karapropaganda ile nasıl bir enkaz olduğu ortaya çıkartılacak ve sonra istikrar beklenecektir. Bu oyunlara güzel ülkemizin düşmemesi gerekmektedir.
Bu yılın mayıs ayında başlatılan eylemlerin dış mihraklı olduğu, halkın burada kullanıldığı, perde arkasında istikrarın hedef alındığını tüm dünya bilmektedir. Bazıları için doğru bir fikir olarak görünmeyerek çeşitli haklılık yolları anlatılsada, olayın hedefi maalesef istikrardır. Kapitalin desteklediği ve bu destek unsurlarının İmf'den yardım almazsak batarız dediği zenginlerin lojistik ve ekonomik yardımlarının  bir ülkede asgari ücretlinin bu davanın peşinde koşmaya çalışmasını ilginç kılmaktadır.
17 Aralık olaylarının gün yüzüne çıkması ve kullanılan argümanların fazlalığı nasıl bir oyun oynandığının en büyük göstergesidir. Ülke içindeki iktidarı seçimler yaklaşırken daha önceden düşürmeye çalışmak nasıl bir zihniyete hizmet edildiğinin göstergesidir. Bunun anlamı haksız kazanç sağlayanların unutulması yada aklanmaları değildir. Yolsuzluğa karışan her kim ise en ağır ceza kendilerine verilerek bir sonrakilere örnek olmaları sağlanmalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR