İSTİHDAM FUARINDA İŞ BAŞVURUSU YAPTILAR

İSTİHDAM FUARINDA İŞ BAŞVURUSU YAPTILAR
SAMSUN Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (SAMİF), iş arayanlarla iş verenleri bir araya getirdi.

55 firmanın stant açtığı fuarda vatandaşlar, kendi branşlarındaki sektörlerin stantlarına giderek iş başvurusunda bulunma imkanı yakaladı.

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün bu yıl 3'ncüsünü yaptığ Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (SAMİF), İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda açıldı. Fuarda 55 farklı firma, eleman istihdamı sağlayabilmek için stant açtı. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu ziyaretçiler, stantları tek tek dolaşıp kendilerine uygun sektörlerde iş başvurularında bulundu. Fuarın Samsun halkına hayırlı olması temennisinde bulunan Samsun İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, "Bu yıl 3'üncüsünü düzenlediğimiz istihdam fuarına katılım çok yüksek oldu. Bu bizi son derece sevindirdi. Firmaları geziyor, bilgi alıyoruz. Kendileri fuarın çok faydalı geçtiği yönünde bize geri dönüşte bulundular. Amacımız iş arayan ile iş vereni bir araya getirebilmekti. Bunu da şu an için başardığımızı düşünüyorum" dedi.

Fuarın kendileri açısından son derece faydalı olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Bu sayede herkes kendi branşına göre bir kuruma gidip iş başvurusu yapabiliyor" dedi. Fuarda stant açan kurumlar ise hem istihdam sağlamak, hem de eleman eksikliklerini gidermek için fuarın çok olumlu olduğunu ifade etti. Fuar, yarın akşama kadar açık kalacak. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.