Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

İşte Size Milletvekili Adayları [2]..!

 Geçen hafta, bayan milletvekili adayı olabilecek isimlerden biri olarak Emine KARAÇUHA YILMAZ"ı yazmıştım. Düşüncelerimde yanılmadığımı bir kez daha anladım.

            Yazımın gazete köşesinde yayınlandığının ertesi günü, iş yerimin kapısında, elinde bir buket çiçekle Emine hanım duruyordu. Elimi öpüp, teşekkür etmeye gelmiş. Oysa bu işi, herkesin yaptığı gibi telefonla da yapabilirdi. Ama o işyerime gelmişti. Buradan da ne kadar kibar ve ince düşünceli olduğunu hemencecik anlıyorsunuz. Ona yakışanda buydu. Emine hanım, nazik düşüncene ve çiçeğine teşekkür ederim. Yolunu  açık olsun.

            Bu haftada penceremden, yine benim düşünce ve kriterlerime göre ikinci adaya bakıyorum;

            Teşkilatçı, sert yönetici ve dik başkan. O bir hamal. Beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama o bir teşkilatçı ve teşkilatının hamalı Fuat KÖKTAŞ, benim milletvekili adaylarımdan birisi.

            Onu tanıdığımda AK Partinin  Samsun il başkanıydı. Belediye meclis üyesi adaylığım sürecinde, zaman zaman karşılaşıyorduk. Bu karşılaşmalarımız sürecinde Fuat KÖKTAŞ başkanı daha yakından tanıma fırsatını buluyordum. Sonuçta fikrim, Fuat başkanın ; otoriter ve bir o kadarda dost canlısı, başarılı bir il başkanı olduğuydu. İl başkanlığı döneminde belediye başkanlıklarının kazanılması, başkan adaylarının ve meclis üyelerinin seçimindeki titizlik ve kazanılan yerel seçimler, iyi bir teşkilatçılık örneğiydi. Bu başarının mimarı, Fuat başkan ve Yönetim Kurulundaki arkadaşlarıydı.Fuat başkan sonrasını tüm Samsun halkı iyi biliyor. Türkiye"nin yüzde elli ilinden daha büyük İlkadım ilçesi, Atakum ve Tekkeköy ilçesindeki belediye başkanlık seçimlerini ben mi kaybettirdim, yoksa teşkilat mı kaybettirdi. Yanlış başkan adayları ile yanlış meclis üyesi  belirlemeleri hezimeti getirmiştir. Birde Fuat başkan dönemine bakalım, farkı hemen göreceksiniz. Bunlardır Fuat KÖKTAŞ"ı ön plana çıkaran.

 

          KEŞFETMEK,

          HERKESİN GÖRDÜĞÜNÜ GÖRÜP, DÜŞÜNMEDİĞİNİ DÜŞÜNMEKTİR.

                                                                       ALBERT VON SZENT-GYÖRGYİ

           

           Bu günlerde, siyasetin nabzının atmadığı, tansiyonun sıfıra düştüğü AK Partinin Samsun teşkilatında, Fuat KÖKTAŞ  şu an yönetici olmamasına rağmen, teşkilatın nabzını tutabilecek, siyasi tansiyonu yükseltip, teşkilatları ayağa kaldırabilecek ve seçimlere heyecan katacak bir liderdir. Bu nedenlerden dolayı başkan ,benim milletvekilleri adaylarımdan birisidir. Ölü toprağı serpilmiş teşkilatları canlandırıp, harekete geçirebilecek güçtedir. Birazda bunu değerlendirmek lazımdır.

            Niye böyle yazıyorum diye sormayın. Yazana değil,yazdırana bakın. Kitleleri arkasında sürükleyebilecek olmasının yanında, teşkilatı iyi tanımanın avantajıyla da Fuat başkan ön plana çıkmaktadır.       

 

            Fuat KÖKTAŞ başkan, umarım ki yılların deneyimi ile başkan olmadığı dönemde, başkanlık yaptığı dönemin analizini yapmıştır. Böylece önüne koyduğu aynada, yapılmaması ve yapmaması gerekenleri görüp silmiştir. Bu deneyim ve tecrübesinin ona kattıkları ile bilgi sahibi tecrübeliler ve dinamik gençlerden oluşacak listelerle, Samsun"u kale yapabilecek kapasitededir. Teşkilatçı Fuat KÖKTAŞ, AK Partinin genel merkezinde dikkate alınıp, değerlendirilmelidir. Çünkü Fuat başkan, teşkilatı ve vatandaşı arkasına takıp çekebilecek bir lokomotiftir.

            Fuat KÖKTAŞ başkanın Samsun"a çok şey vereceğine ve katkı sağlayacağına ben inanıyorum, sizde inanın.

            Haftaya devam..!

            Herşey gönlünüzce olsun.

            SEVGİLERİMLE     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR