İŞTE SAMSUN ADAYLARI

İŞTE SAMSUN ADAYLARI
Partilerin aday belirleme çalışmalarında hummalı bir çalışma sonunda son rötuşlar yapılarak listeler YSK'ya dün saat 17.00 itibariyle verildi.

Milletvekili aday adayları ise listenin açıklanmasını tabiri caizse dört gözle beklediler. YSK'ya ilk önce CHP'nin listesi verildi ve kamuoyuna açıklandı, CHP 45 ilde ön seçim yapmıştı. İkinci olarak MHP'nin Aday Listesi açıklandı ve son olarak da AK Parti'nin Aday Listesi kamuoyu ile paylaşıldı.


7 NİSAN.. 7 HAZİRAN
7 Haziran'da yapılacak genel seçimler öncesinde partilerin milletvekili aday adayları büyük bir heyecanla listenin açıklanmasını takip ettiler. Aday adayları, partilerinin 7 Nisan'da (dün) Yüksek Seçim Kurulu'na bildirdiği 25. dönem milletvekili aday listesinde yeralmak için büyük bir çaba sarfeden aday adaylarının bazıları büyük sevinç yaşarken, bazıları ise hüsrana uğradı.

TAHMİNLERİMİZ ÇIKTI
Listeler açıklanmadan önce gazetemizde muhtemel adaylar olarak isimlerini verdiğimiz Aday adaylarından AK Parti'nin ilk 6'daki 4 ismini;Akif Çağatay Kılıç, Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Kamuran Özden tahminlerimiz doğrultusunda ilk 6'da yer aldılar. MHP'nin Listesindeki ilk 6'nın; Erhan Usta, Akın Üner ve Osman Teber'i ise yine doğru tahminde bulunduk. Dolayısıyla Gazetemiz Samsun'da siyasetin nabzını tutmuş oldu.

ŞAŞKINLIK OLUŞTU
Yüksek Seçim Kurulu'na verilen ve açıklanan listelerde; CHP Samsun'da ön seçim yapmıştı ve Liste belirlenmişti. Bir ihtimal değişikliğe uğrayabilirdi ancak bu olmadı. Liste aynen YSK'ya bildirildi. MHP'nin Listesinde ise Aslan Karanfil ve Ferhat Günaydın'ın 9 Milletvekili adayı arasında olmayışı şaşkınlık oluşturdu. Diğer taraftan AK Parti listesinde yer alması beklenen birçok ismin yer almayışı da ayrıca şaşkınlığa neden oldu.

HAYIRLI OLSUN
Genelde Türkiye'ye, özelde Samsun'umuza ve kendilerine hayırlı olmasını ve hizmetleri, eserleriyle iz bırakmalarını temenni ediyoruz. İŞTE O İSİMLER: 
 
AK PARTİ:
1-Akif Çağatay KILIÇ
2-Ahmet DEMİRCAN
3-Fuat KÖKTAŞ
4-Çiğdem KARAASLAN
5-Hasan Basri KURT
6-Kamuran ÖZDEN
7-Yılmaz HOCAOĞLU
8-Hüseyin Avni ÇATAL
9-Adem TUNCER

CHP M.VEKİLİ ADAYLARI:
1-Kemal ZEYBEK
2-Hayati TEKİN
3-Neslihan HANCIOĞLU
4-Müşfik Veysel ERDOĞAN
5-Şaban SEVİNÇ
6-Fatma Necile ÇOKAY
7-Atıf TOMRUKÇU
8-Şevki YILMAZ
9-Mehmet ATALAY


MHP M.VEKİLİ ADAYLARI:
1-Erhan USTA
2-Hüseyin EDİS
3-Akın ÜNER
4-Mustafa KESKİN
5-Pınar KILINÇ
6-Osman TEBER
7-Kemal Bostancı
8-Mehmet Ayhan ACAR
9-Ayten Başkan YÜKSEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum