İŞTE O İSİMLER?

İŞTE O İSİMLER?
Cemaatin devlet içindeki yapılanmasının tasfiye operasyonunda Başbakan Erdoğan'ın düğmeye basmasının ardından Denge Gazetesi olarak AK Parti Samsun Milletvekilleri, bürokratlar ve bazı belediye başkanlarını mercek altına aldık.

BAKAN SUAT KILIÇ

Kabinenin en genç Bakanı olan AK Parti Samsun Milletvekili ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın cemaate yakın isimlerin liste başında olduğu iddia ediliyor. Adı Kayınpederinin karıştığı Sağlık Bakanlığındaki yolsuzluk operasyonları ile gündeme gelen Kılıç'ın cemaatle tanışması eğitim gördüğü dönemlerden geliyor. Kılıç'ın lise ve üniversite yıllarında Gülen hareketine bağlı özellikle üniversite öğrencilerinin yurt sorunu yaşadığı illerde yapılanmasına ağırlık verdiği bilinen Işık Evlerindeki aktivitilere katıldığı iddia ediliyor. Kılıç dünyanın dört bir yanındaki okullarda ana dil ingilizceyi öğreten cemaatin organizasyonuyla düzenlenen Türkçe olimpiyatlarının etkinliklerine katılmış ve destek vermişti.

GÜLEN'E TEŞEKKÜR, ÖĞRENCİYE FIRÇA

Olimpiyatların düzenlenebilmesi için cemaate Ankara Arena Spor Salonunu tahsis eden Kılıç olimpiyat finalinde, "Onların gözyaşı aslında bu büyük hizmeti başlatan bu fikrin mimari olan Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendiye armağan olsun. Ankaradan gönül dili Türkçe gecesinden dünyanın gençleri Ademin evlatlarını gönül bayrağı etrafında toplayan Hocaefendiye yürekten selam ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Kılıç Trabzon'da gerçekleşen Gençlik Çalıştayı'nda, Gülen'den okuduğu şiirin devamını bilemedikleri için öğrencileri azarlamış ve "şiirin üstadını hatırlamıyorsak orada durup düşünmemiz lazım" ifadelerini kullanmıştı. Öte yandan Kılıç'ın ve AK Parti İl Başkanı Köktaş'ın avukatlığını yapan Cem Şenocak'ın da cemaate yakın gruplar arasında olduğu iddia edildi.

SAMSUN EMNİYETİNDE TASFİYE

Emniyet İstihbarat'ta yaşanan büyük tasfiyenin altında yeni İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç'in değil, Başbakanlık Koruma Müdürü Ramazan Bal'ın imzası olduğu iddia ediliyor. Başbakanlık Koruma Müdürlüğü görevine oturduktan sonra İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde önemli değişiklikler yaptıran Bal, Dinç'i İstihbarat Dairesi'nin başına getiren isim olarak biliniyor. Polis Akademisi'nde yazışma usulleri dersi veren ve ardından bir yıl süreyle Samsun Polis Meslek Okulu yöneticiliği yapan Ramazan Bal ve yardımcısı Resul Kabataş'ın, şu an Emniyet'te en etkili ve bütün görevlendirmeleri tayin eden isimler olduğu dile getiriliyor. Yıllardır Emniyet'te Fethullahçı bir yapılanmanın içinde olduğu iddia edilen eski Samsun İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik döneminde göreve getirilen Samsun İl Emniyetinde görev yapan ve cemaate yakın olduğu iddia edilen şube müdürlerinin de bizzat Bal tarafından önümüzdeki günlerde tasfiye edileceği öngörülüyor. Bu şubelerin başında KOM ve diğer şubelerin geldiği iddia ediliyor.

SEYAHATLERDEKİ İSİMLER

Samsun'daki siyasetçi, bürokrat ve Belediye Başkanları arasında ise cemaate yakın olduğu iddia edilen bir çok ismin adı geçiyor. Cemaatin düzenlediği yurt dışı gezilerine AK PARTİ Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Eski Özel İdare Genel sekreteri ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın katıldığı biliniyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Amerika'nın Arkansas eyaletinde faaliyet gösteren ve cemaate yakın olduğu iddia edilen Türk Turkuaz Derneği'nin düzenlediği Türkiye-Arkansas Dostluk Resepsiyonu'na katılmak üzere beraberindeki iş adamlarıyla birlikte geçen yıl Amerika'ya gitmişti. Ziyarette cemaatin eğitim kurumu olan Feza Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Bilal Karaduman, iş adamları Burhan Erçal, İbrahim Canikli gibi Samsun'un tanınan simaları katılmış ve Gülen Okullarını ziyareti de kapsayan seyahat 5 gün sürmüştü.

KÖKTAŞ SES ÇIKARMIYOR

Gezi olaylarında yaptığı açıklamalarla dikkat çeken AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş'ın hükümet ve cemaat geriliminde sessiz kalması dikkatleri çekiyor. Cemaate yakın olduğu iddia edilen bir diğer isim ise AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in basın danışmanı Mehmet Ertuğrul. Ertuğrul'un cemaat içindeki ağbileri vasıtasıyla Samsun basının da yer edindiği ve Basın danışmanlığına getirildiği iddia ediliyor. Hükümetin önümüzdeki günlerde cemaat operasyonunu genişletmesinin ardından Samsun'da ki yapılanmayı nasıl tasfiye edeceği merak edilirken, yapılan operasyonlarda ilk ayağın yargı emniyet ve siyaset üçgeninde olacağı belirtiliyor. Özellikle Samsun adliyesinde kilit isimlerin ve bazı hukuk bürolarının da cemaatle olan yakınlıklarından dolayı hedef tahtasında olduğu öğrenildi.

FERHAT SOY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum