İSTANBUL'DA HUZUR OPERASYONU

İSTANBUL'DA HUZUR OPERASYONU
81 ilde aynı anda başladı!.. Binlerce polis katıldı
EMNİYET Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde 5 bin 863 ekip, 40 bin 507 personel, 7 helikopter, 10 deniz aracı, 138 dedektör köpeğin katıldığı eş zamanlı operasyonlar düzenlendiği bildirildi.
İstanbul'da 'Huzur' uygulaması

TÜRKİYE genelinde akşam saatlerinde başlayan "Türkiye Huzur" uygulaması kapsamında, İstanbul'da da 39 ilçede polis tarafından asayiş denetimi yapıldı. Polis helikopterinin de destek verdiği uygulamaya 5 Bin polis katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve merkezden de takip edilen uygulamaya, 81 ilde Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele, Deniz ve Havacılık Şubelerinden toplam 5 bin 863 ekipte görevli, 40 bin 507 personel katıldı. Uygulamada ayrıca, 7 helikopter, 10 deniz aracı ve 138 dedektör köpek yer aldı.

Uygulama kapsamında, şehir giriş ve çıkışlarıyla dahil olmak üzere kent merkezlerinde, önceden tespit edilen bin 906 hassas noktada, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı. 



Toplam 39 ilçede, farklı noktalarda polis ekipleri şüpheli görülen araçları ve yayaları durdurdu. Fatih'te asayiş denetimi yapan polis ekipleri, şüpheli araçları durdurarak araçların içini kontrol etti, sürücü ve yolcuları GBT(Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçirdi. Beşiktaş'ta da farklı bölgelerde, ekipler şüpheli görülen kişileri durdurarak üst ataması yaptı. Uygulamanın yapıldığı adreslerden biri de Kadıköy'dü. Belirlenen noktalarda polisler şüpheli görülen kişilerin çantalarını aradı ve üst araması yaptı. Bağcılarda ise, uygulama kapsamında durdurulan bazı araçlara, eksik evrak nedeniyle ceza kesildi ve çekiciyle otoparka götürüldü.


POLİS HELİKOPTERİ DENETİM YAPTI


Uygulamaya farklı birimlerden çok sayıda ekip katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yaptı. Vatandaşlar, uygulamadan memnun olduklarını ifade etti.



Sivas'ta polisten 'huzur' uygulaması


Gökhan CEYLAN/SİVAS, (DHA) - SİVAS'ta polis ekipleri, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla 669 polisle geniş kapsamlı uygulama yaptı.

Türkiye genelinde yapılan 'Huzur Türkiye' Sivas'ta, 2 aşamalı olarak yapıldı. Saat 20.00 ile 00.00 arasında gerçekleştirilen uygulamanın ilk aşamasında 669 personel ve 80 ekip görev aldı. Çevik, asayiş, trafik, narkotik, özel harekat ve terör ekiplerinin yer aldığı uygulamada 87 umuma açık yerde ve 38 farklı noktada denetim yapıldı. 

Uygulamanın ikinci aşamasında ise 593 polis ve 60 ekip görev aldı. Uygulamada şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılırken, özellikle silah, bıçak ve uyuşturucu maddeye karşı özenle arama yapıldı.


Edirne’de polisten asayiş uygulaması


Ali Can ZERAY/EDİRNE, (DHA) - EDİRNE Emniyet Müdürlüğü, 103 polisin katılımıyla kent genelinde asayiş uygulaması yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin 81 ilinde bu akşam başlatılan asayiş uygulaması, Edirne’de 103 polisin katılımıya saat 20.00'de başladı. İki narkotik köpeğinin de kullanıldığı uygulama, yaklaşık 2 saat sürdü. Uygulama kapsamında umuma açık işyerlerinde çalışanların ve müşterilerin GBT sorgusu yapıldı. Trafikte 700'den fazla otomobilde kontrol yapıldı. Polis, durdurulan araçlardaki şeker ve çikolata ikram etti.

Uygulama kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 3 kişi gözaltına alındı. 5 otomobil trafikten men edilirken, kusuru bulunan araç sahiplerine 8 bin lira para cezası kesti.


Şanlıurfa’da 500 polisle Huzur Operasyonu


Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) - ŞANLIURFA'da 500 polisin katılımıyla kent genelinde huzur operasyonu düzenlendi.

Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Hareket, Trafik birimlerinde görevli 500 polisle, akşam saatlerinde kent genelinde uygulama yapıldı. Şüpheli görülen kişi ve araçlar durdurarak arandı, kimlik kontrolü yapıldı. 

Kalabalığın yoğun olduğu otobüs durakları ve parklarda da arama yapan polis, vatandaşları şüpheli durumlara karşı uyardı. 

Uygulama kapsamında şehir giriş ve çıkışlarıyla kent merkezinde önceden tespit edilen hassas noktalarda zırhlı araçlarla önlem alındı.

Gaziantep'te bin 200 polisle 'Huzur Türkiye Uygulaması'

Eyyüp BURUN-Ahmet ÖZER/GAZİANTEP, (DHA) - EMNİYET Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla Türkiye genelinde yapılan 'Huzur Türkiye Uygulaması' kapsamında Gaziantep'te bin 200 polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı.

Kent genelindeki umuma açık yerlere yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü talimatıyla, Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli bin 200 polis, maliye, zabıta ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi. Uygulamada, şehir içindeki ana caddeler ve şehirlerarası yollarda kurulan 12 ayrı kortrol noktalasında şüpheli görülen araçlar durdurularak arandı, sürücüler ve yolcuların kimlik kontrolü yapıldı. Kent merkezinde ise başta alkollü mekanlar olmak üzere umuma açık, kafe, lokanta, bar, otel gibi yerlerde denetim yapıldı. Yaklaşık 4 saat süren uygulamada ekipler, çok sayıda kişinin kimlik sorgusunu yaptı. 

Uygulama kapsamında ruhsatsız veya amaç dışı faaliyet gösteren, sigortasız işçi çalıştıran ve kapalı alanda sigara içildiği tespit edilen işyerleri hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

Bolu'da 'Huzur Türkiye' uygulaması


Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA) - BOLU'da 100 polisin katılımıyla huzur operasyonu yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla tüm yurtta gerçekleştirilen ‘Huzur Türkiye’ operasyonuna Bolu'da 100 polis katıldı. Asayiş, Trafik, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinden polis ekipleri, eğlence mekanlarını denetledi, çalışanların ve müşterilerin GBT sorgusunu yaptı. 

Ekipler ayrıca D-100 Karayolu’nun Paşaköy, Kuruçay mevkilerinde kontrol noktaları oluşturarak araçlarda kontrol yaptı. Araçlar, narkotik köpeği ‘Sezar’ eşliğinde didik didik arandı ve sürücü ve yolcuların kimlikleri kontrol edildi. Uygulama noktasının yakınlarına, kaçabilecek araçlara karşı kapanlar hazır bekletildi. 

Vatandaşlar, bu tür uygulamaların sık sık yapılması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.