“İşsizlik Sorunu Çözülecek”

“İşsizlik Sorunu Çözülecek”
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde Ankara’da gerçekleştirilen Karadeniz Bölgesi İstişare Toplantısı’nın çok verimli geçtiğini söyledi.


 İstişare önemli

Oda, borsalar ve TOBB’un iş dünyası için yaptığı faaliyetlerin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat​ Hisarcıklıoğlu istişarenin önemine vurgu yaparak, oda ve borsa başkanlarından, gerçekleştirilen faaliyetleri ve oluşturulan imkanları üyeleriyle paylaşmalarını ve bilgilendirmelerde bulunmalarını istedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, büyüme rakamlarının moral verdiğini belirten konuşmasında, yıl sonuna kadar büyümenin devam edeceğini umduklarını belirtti.

 

Büyüme rakamları sevindirici

 Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlayan istihdam çalışmalarına da değinerek, TOBB üyelerinin 6 ayda 1 milyon 200 bin kişiye iş imkanı sağladığını dile getirdi. Konuşmasında, büyüme rakamlarının sevindirici olduğuna işaret eden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yıl sonuna kadar da bu yüksek büyümenin devam edeceğine inandıklarını ifade ederek, “Büyümenin yansımasını da istihdam sayısında görüyoruz” dedi. Ekonominin büyümesi halinde ülkenin zenginleşeceğini söyleyen M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zenginleşmenin de işsizlik sorununu çözeceğini anlattı.

Bölgenin beklentileri de dile getirildi

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Karadeniz Bölgesi’ni bir araya getiren toplantının çok verimli geçtiğini söyledi. Murzioğlu, toplantıda ekonomide yaşanan gelişmeler, Türkiye’de ve bölgede iş dünyasının röntgenini çeken anket çalışmaları ve özellikle son 6 ayda iş dünyası adına hükümetten neler talep edildiği ve hayata geçirildiğine dair ayrıntılı sunumlar yapıldığını söyledi. Ekonomiyi destekleyici bir toplantı gerçekleştirildiğini belirten Başkan Murzioğlu, “Genel sorunların masaya yatırıldığı toplantıda ayrıca, bölgemizin de beklentilerini dile getirme fırsatı bulduk” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.