• BIST 101.742
  • Altın 227,805
  • Dolar 5,2959
  • Euro 5,9997
  • Samsun 3 °C
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 6 °C
  • ALO HABER: 0541 950 50 00
  • Mustafa Demir
  • Denge Gazetesi Cebinizde
  • ALO HABER: 0541 950 50 00
  • Mustafa Demir
  • Denge Gazetesi Cebinizde

İşlenmiş ette kanser riski

İşlenmiş ette kanser riski
İsveçli bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her gün en az 1 kere işlenmiş et yiyenlerin yemeyenlere göre pankreas kanseri olma riski yüzde 19 daha fazla...

British Journal of Cancer isimli bilim dergisinde yayınlanan makalede bir sosiste ortalama 50 gram işlenmiş et bulunduğunu. Bunun iki katını tüketenlerde ise riskin yüzde 38'e tırmandığı belirtildi.

Daha önce yapılan araştırmalarda işlenmiş et tüketenlerde bağırsak kanseri ile bağlantısı da bulunmuştu. Stockholm Karolinska Enstitüsü'nde yapılan araştırma kapsamında 6 bin kişinin yeme alışkanlıkları incelendi.

Genellikle son safhada tanı koyulabilen pankreas kanserine yakalanan hastaların yüzde 80'i, 1 yıl içerisinde hayatını kaybediyor. Benzer araştırmalara dayanarak İngiliz Hükümeti geçtiğimiz yıl bir açıklama yapmış ve insanlara sosis, salam, sucuk gibi etleri tüketim miktarını sınırlandırmalarını istemişt

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim