İSLAM TERÖRLE ANILAMAZ

İSLAM TERÖRLE ANILAMAZ
Samsun’da ABD’de öldürülen 3 Müslüman genç ve Mersin’de öldürülen Özgecan Aslan için kılınan gıyabi cenaze namazına katılan...

Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, İslam terörle bağdaştırılamaz.'dedi.

Samsun Büyük camide dün öğle namazına müteakip  kılınan gıyabi cenaze namazına AK Parti Samsun Milletvekili aday adayı Ahmet Akça, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Ak Parti Samsun İl Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası açıklamada bulunan Ak Parti Samsun Milletvekili Aday Adayı Ahmet Akça, "Biz insanları yaratılışta eş dinde kardeş kabul eden bir dinin mensubuyuz terörün her türlüsü lanetlenmelidir terörün ve teröristin dini milliyeti cinsiyeti olmaz.'diye konuştu.

Sözlerine devam eden Akça, "Tüm insanlık bu menfur saldırılara karşı tek yürek olmalıdır. Amerika’da şehit edilen üç kardeşimiz ve dün mersinde katledilen özge can kardeşimiz her şeyden önce insandırlar ve onun için kıymetlidirler. Amerika ve batı teröre karşı dürüst bir duruş sergilemedikçe, yansız bir tutum takınmadıkça  dünyada terörün bitmesi mümkün değildir.  Batı insanlığa karşı işlenen suçlarda din ve ırk ayrımını ortadan kaldırmalıdır teröristle ilişkisini menfaat ilişkisi dışına çıkarmalıdır ve terörün her türlüsünü lanetlemelidir. İslam terörle bağdaştırılamaz İslam terörü şiddetle ret eder, İslam ile terör yan yana getirilemez. Terör İslam’ın olmadığı yerde vardır. İslam barış dinidir ve selamı yaygınlaştırır. Barış bugün dünyada her gün sayısız cinayetler işleniyorsa bu insanların hakkaniyetle değil hakkaniyetle yönetilmemesidir sömürüye ve menfaate dayalı yönetim düzeni terörün en temel nedenidir. Batı ve ABD bugün Myanmar'da, Yemen'de Irak'ta, Suriye’de, Sudan’da, Somali'de Mali'de Mısır'da teröre kurban gidenlere karşı Paris'te teröre kurban gidenlere karşı takındığı tavrı takınmadığı sürece terör bitmez. Ayrıca Tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da bu vahim olaylara duyarsız kalmayarak gıyabi cenaze namazı düzenleyen Ak Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve Gençlik Kolları yönetimine canı gönülden teşekkür ederim.'dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.