İSLÂM BARIŞTIR

Adı İslâm olan dinimizin kelime olarak manalarından birisi "Barış"tır.

Barış; kavgasız, sürtüşmesiz, itişmesiz ve kakışmasız olarak bir arada yaşamanın adıdır. 

İnancı İslam olan dinin müntesipleri de barış üzere yaşarlar. 

Müslüman toplumların inanç sistemi olan İslamı, insanlığın gözünden kötü göstermek ve bu dine inananları itibarsız kılmak için; İslâm düşmanları "İslamî Terör" kavramını ortaya atmışlardır.

Müslümanlar içerisinde meydana gelen bir takım olumsuz olaylar ve bu olaylara neden olanlardan dolayı İslam dini ve bu dine inanan Müslümanlar kötülenip, töhmet altına alınamaz. 

Müslüman olduğu halde, İslamın uygun görmediği eylemlere neden olanlar, İslamî bilmeyenlerdir.

Müslüman kimliği altında terör eylemi gerçekleştirenler bu kapsamında dışındadır. Zira, bir Müslüman inandığı dinin mesajını tam olarak bilmese bile, asla bir başka insanın hayatına kast edecek davranışın içine giremez. 

Böyleleri, Müslümanlar içine girmiş veya bilinçli olarak sokulmuş ajanlar, provakatörlardir ki, kendilerine verilen görevi yapmaktadırlar. 

İslâm'a terör dinî, Müslümana da  terörist demek maksatlı bir anlayışın sözcükleridir. 

Dünya üzerinde iki milyara yakın müslüman vardır ki, genel dünya nüfusunun dörtte birini teşkil etmektedir. Ayrıca, en büyük blok olduğu da bilinmektedir. 

Çoğunluğu orta doğuda yaşayan Müslümanlar üzerinden bir takım gruplar kullanılarak Müslümanlar terörist ilan edilmektedir. 

Almanya Başbakanı Merkel'in, sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte yaptıkları ortak açıklamada, Müslümanları terörle tanımlamaya kalmasına, sayın Cumhurbaşkanımızın tepkisi hem bir Müslüman duyarlılığında, hem de müslüman bir ülkenin başkanı olma ağırlığında oldu. 

İslâmın, terörle yan yana ifade edilmesinin müslümanların rahatsız olmasına ve incinmesine neden olacağını uygun bir dille ifade eden Cumhurbaşkanımızın haklı tepkisi, insanımız tarafından desteklendi ve takdir edildi. 

Dünya egemenlerinin, Müslümanları terörle tanımlamaya gayret etmeleri, Müslümanlar içindeki teröristleri kendilerinin desteklediği kanaatini güçlendirmektedir.

Hiçbir müslüman terörist olamaz. İslâmın, cihadı teşvik etmesi, kutsal değerlerin korunması ve savunmasına yöneliktir. 

Adı barış olan bir dine, terör dinî demek, maksatlı bir bakışın ve anlayışın dışında izahı mümkün olmayan yaklaşımdır. 

Müslümanlar, dinlerinin düşmanı olan güçler tarafından aralarına sokulduğu düşünülen provakatörlerin oyununa gelmemelidir. 

Tavır ve davranışlarıyla, kararlı bir şekilde terör eylemlerine karşı her müslüman duruşunu net olarak ortaya koymalıdır. 

İslâmın, kendisinden olmayanlara da insan olmalarından dolayı verdiği değer;  kendilerine terörist diyenlere hoşgörü ile yaklaşmalarını gerektirmez. 

Müslüman kendi safında olmalı, karşısında bulunanlara da gerekli gardını almalıdır. Terör olaylarına karşı koymalı, teröristleri kendi içinde barındırmamalıdır.

İslâm; barış dinidir. Müslüman; kendisine dost olmayanlarla da barış içindedir.  Barışın öncülüğünü yapmak üzere kendini isimlendirenlerin, İslamın barış anlayışından öğrenecekleri çok şey vardır. 

İnsanları tavuk keser gibi boğazlayanları terörist kabul etmek haklı bir değerlendirmedir ama bu tip zalimleri müslüman olarak tarif etmek maksatlı bir yaklaşımdır. Onlara müslüman, inandıkları dine de İslâm diyemeyiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR