İŞKUR Müdürü'nden işsizlere: Bize gelin, yüzde 50 iş buluruz

İŞKUR Müdürü'nden işsizlere: Bize gelin, yüzde 50 iş buluruz
Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, iş arayanlara seslenerek, "Kuruma kayıt olun, yüzde 50 iş buluruz." dedi.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Bursa Şubesi, ‘Çırağan Söyleşileri’nde İş Kurumu Bursa İl Müdürü Kasım Tilki ve İş Kurumu Şube Müdürü Ahmet Canımova’yı ağırladı. İş Kurumu Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, kurumda Nisan ay sonu itibari ile 179 bin kişinin iş ilanına çıktığını söyledi. Çırağan Söyleşileri’nde önemli bilgileri üyelerle paylaşan Tilki, Bursa'da ise 6 bin açık iş pozisyonunun olduğunun da altını çizdi. Tilki, şunları kaydetti: "Türkiye'de işsizlik oranı 9,9 iken Bursa'da bu oran 6,6 rakamlarında seyretmektedir. Yani Türkiye ortalamasına baktığımızda Bursa'da işsizlik konusunda ciddi bir sıkıntı yok. Kurumda Nisan ayı sonunda 179 bin kişi ilana çıktı. Bursa'da ise 6 bin civarında açık iş pozisyonu var. Bunları eşleştirmekte sıkıntı çekiyoruz. 179 bin iş arayan kişinin de danışmanı var. Ayrıca işverenler açısından da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 2015 yılı içerisinde kurumumuzda kayıtlı olan 39 bin iş yerinden tam 6 bin işverenimizi ziyaret ettik. İşsizlik dünyanın hiçbir yerinde bitmez sadece azaltılabilir. Bizlerde birlik ve beraberlik içerisinde işsizlik sorununu azaltmaya çalışıyoruz."

BİZE GELİN; YÜZDE 50 İŞ BULURUZ

Bursa'da yer alan AVM’lerde çalışan kişilerin yüzde 80’inin İŞKUR sayesinde işe girdiğini belirten Tilki, İŞKUR ile bağlantı kuran herkesin işe girme oranının yüzde 50 düzeyinde olduğunu söyledi. Tilki’nin ardından konuşan 

İŞKUR Bursa İl Şube Müdürü Ahmet Canımova da devletin işsizlik sorununu azaltmakta oldukça kararlı olduğunu söyledi. Devletin İŞKUR’a 95 katrilyonluk (milyar lira) bir fon ayırdığını belirten Canımova işsizlikle her kesimin ciddi bir mücadeleye girdiğini ve devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti. Canımova İŞKUR Teşvikleri ve İşbaşı Eğitim Programları hakkında da bilgi verdi. 

Konferansın ardından TÜMSİAD Bursa Şubesi Başkanı Osman Arslan ve Başkan Yardımcısı R. Hakan Ziya tarafından İŞKUR Bursa İl Müdürü Kasım Tilki ve İŞKUR Bursa Şube Müdürü Ahmet Canımova’ya teşekkür plaketi verildi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.