İŞİTME ENGELLİ SPORCUNUN SÜPER LİG HAYALİ

İŞİTME ENGELLİ SPORCUNUN SÜPER LİG HAYALİ
Almanya'da yaşayan işitme engelli milli futbolcu 21 yaşındaki Eşref Metin Su’nun tek hayali, Türkiye’de Süper Lig’de mücadele eden bir takımda forma giymek.

"ÖRNEĞİ YOK"
Almanya’da hem amatör ligde hem de işitme engelliler liginde futbol oynayabildiğini söyleyen Eşref Metin Su, "Türkiye’de Amatör Lig’de işitme engelli bir futbolcu oynayabiliyor. Ama süper ligde bunun bir örneği yok. Ben bunu başaran ilk futbolcu olmak istiyorum" dedi. Almanya'da yaşayan Eşref Metin Su, amatör ligdeki TSV Nellmersbach takımında ve işitme engelliler ligindeki GSG Stuttgart 1923 takımlarında forma giyiyor. 2 yıldır Türkiye İşitme Engelliler Milli Takımı’nda da oynayan Eşref Metin Su, özellikle Türkiye’nin şampiyon olduğu geçen Haziran ayında gerçekleştirilen Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda gösterdiği başarı ile dikkat çekti. Şampiyonada toplamda 11 gol atan milli oyuncu Eşref Metin Su, turnuvanın gol kralı oldu. 

4 YAŞINDAN BERİ FUTBOL OYNUYOR
Türkiye’de Süper Lig’de mücadele eden iki kulübün kendisiyle ilgilendiğini belirten Eşref Metin Su şunları anlattı: "Lisans almak için Sağlık Kurulu Raporu almam gerekiyor. Ancak işitme engelli olduğum için raporda bu belirtiliyor. Bir futbolcunun lisans alması için de bu raporun sorunsuz olması lazım. Türkiye’de işitme engelli bir futbolcu normal amatör ligde oynayabiliyor ama, profesyonel ligde bir örneği yok. Ben bunu başaran ilk futbolcu olmak istiyorum. Yetkililerden bunun olması için yardım bekliyorum. 4 yaşından bu yana futbol oynuyorum. Almanya’da işitme engelim bana engel değil. Şu an Almanya'da amatör ligdeki bir takımda ve işitme engellilerle ilgili ligdeki bir takımda forma giyiyorum. Türkiye’nin işitme engelli milli takımında forma giyiyorum. Ama hayalim Türkiye’de Süper Lig’de de oynamak."  

'OĞLUMUN ENGELİ ENGEL DEĞİL'
Baba Nuri Su da oğlunun tek hayalinin Türkiye’de Süper Lig’de bir takımda forma giymek olduğunu belirterek şöyle dedi: "Oğlum için yetkililerden yardım istiyorum. Almanya’da işitme engelliler profesyonel takımlarda hiçbir sağlık kurul raporuna takılmadan futbol oynayabiliyorlar. Ben de bir Türk gencinin kendi vatanında Türk futboluna hizmet etmesine imkan sağlanmasını istiyorum. Oğlumun işitme engelli diğer engelli olmayan sporcularla birlikte futbol oynamasına bir engel değildir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.