Işıklar Askeri Hava Lisesi dünya birincisi oldu

Işıklar Askeri Hava Lisesi dünya birincisi oldu
IŞIKLAR Askerı Hava Lisesi öğrencilerinden Seyit Alp Erdem ve Tahsin Elmas, Hava Öğretmen Binbaşı Mustafa Şevik'in danışmanlığında hazırlamış oldukları kimya projesi ile Türkiye'yi temsil ettikleri...

14-22 Haziran 2015 tarihleri arasında ABD New York'taki Oswego Üniversitesi'nde düzenlenen 'GENIUS Olimpiyat Dünya Proje Yarışması'nda, 69 ülkeden katılan 1197 proje arasında dünya birincisi olarak altın madalya kazandı.
TÜBİTAK tarafından 05-09 Mayıs 2014 tarihleri arasında Ankara'da yapılan Ortaöğretim Öğrencileri Arası Bilimsel Araştırma Projeleri yarışmasında; Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencilerinden Seyit Alp Herdem ve Tahsin Elmas, Hava Öğretmen Binbaşı Mustafa Şevik'in danışmanlığında hazırlamış oldukları Kimya Projesi (Milli İmkanlarla Sentezlenen ve Karakterize Edilen (FTIR, AAS, XRD, B2O3 Analizleri), Nano Partiküler Sodyum Pentaborat Kullanılarak Üretilen Materyallerin Radyasyon Önleyici Performanslarının Araştırılması) ile Türkiye Birinciliği ve Yılın Genç Araştırmacısı derecelerini elde etti.

Öğrenciler aynı proje ile 08-11 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir'de düzenlenen '4’üncü DOESEF (Doğanata Education Science Energy Engineering Fair) Araştırma Projeleri' yarışmasında birinci olarak ABD'de Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. 

Türkiye'yi temsil ettikleri 'Uluslararası INTEL-ISEF Proje Yarışması'nda (10-15 Mayıs 2015, Pittsburg/ABD) öğrenciler, dünya ikincisi olmuş, bunun yanında da Amerika Kimya Derneği Ödülü ve NASA Ödülü kazandı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.