IŞİD'in Yeni Hedefi

IŞİD'in Yeni Hedefi
İngiliz basınınında IŞİD'in İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'e suikast planı yaptığı iddia edildi.

İngiliz basınında yer alan habere göre, gelecek hafta düzenlenecek olan İkinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin 70. yılı kutlamalarında, terör örgütü IŞİD'in törene katılacak olan İngiltere Kraliçesi 2'nci Elizabeth'e bombalı saldırı yapmayı planladığı öne sürüldü.

TÖRENLERE KATILMA ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Gazetenin verdiği bilgiye göre, İngiliz polisi ve diğer güvenlik birimleri söz konusu saldırı planından haberdar ve engellemek için büyük bir çaba harcanıyor. Kraliçe 2'nci Elizabeth'in de aralarında bulunduğu İngiliz Kraliyet Ailesi mensuplarının önümüzdeki Cumartesi günü Londra'da düzenlenecek askeri geçit ve kilise törenlerine katılacağı biliniyordu. Gazetede yer alan haberden sonra, İngiliz emniyeti halka paniğe kapılmaması ve törenlere katılması çağrısında bulundu.

 

"DÜDÜKLÜ TENCERE KULLANMAYI PLANLIYOR"

Mail on Sunday gazetesi, saldırı planı yapan teröristlerin İngiliz vatandaşı olduklarını ve Suriye'deki IŞİD komutanlarının emriyle hareket ettiklerini öne sürdü. Habere göre, teröristler 2013'teki Boston Maratonu saldırısında kullanılan düdüklü tencere bombasına benzer bir patlayıcı kullanmayı planlıyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.