IŞİD'de HIV salgını

IŞİD'de HIV salgını
Suriye'de Faslı iki seks kölesiyle korunmasız ilişkiye giren en az 16 IŞİD militanının HIV virüsüne yakalandığı iddia edildi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, çoğu yabancı ülkelerden gelen IŞİD militanları, Faslı seks köleleriyle korunmasız cinsel ilişkiye girmeleri sonucu HIV virüsüne yakalandı.

16 KİŞİ AIDS OLDU

En az 16 kişi olduğu tahmin edilen militanlar, Suriye'nin doğusundaki Mayadin kentinde IŞİD'in kontrolündeki bir hastanede karantinaya alındı.

TÜRKİYE'YE KAÇTILAR

Suriyeli Ara News haber ajansına konuşan bir IŞİD militanı, HIV virüsü taşıyan Faslı kadınların, infaz edilecekleri korkusuyla Türkiye'ye kaçtığını söyledi.

IŞİD daha önce, taşıdığı HIV virüsünü en az bir militana ve 15 yaşındaki Yezidi seks kölesine bilinçli şekilde bulaştırmakla suçladığı Endonezyalı bir üyesini infaz etmişti.

IŞİD PANİK OLDU

HIV salgınının IŞİD içinde paniğe neden olduğu ve örgüt üyelerine yoğun şekilde kan testi yapıldığı belirtiliyor. IŞİD liderlerinin AIDS'e yakalanan militanlara intihar bombacısı olma emri verdiği de aktarılıyor. Sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.