IŞİD vahşetini film gibi kurguladı!

IŞİD vahşetini film gibi kurguladı!
Irak'ta şiddet olaylarının ardı arkası kesilmiyor.

Başkent Bağdat'ın farklı bölgelerini hedef alan saldırılarda 15 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Bağdat'ın batısındaki el-Amiriye bölgesinde bir halk pazarında sivilleri hedef alan bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 6 kişi de yaralandı. Bağdat'ın kuzeyinde yer alan el-Raşidiye bölgesinde lokantaların bulunduğu bölgede gerçekleşen bombalı saldırı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Bağdat'ın el-Kenat bölgesinde ise kimliği belirsiz silahlı kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi, Savunma Bakanlığı'nda görevli Binbaşı'nın hedef alındığı saldırı sonucu Binbaşı hayatını kaybederken yakınındaki bir subay da yaralandı. Öte yandan Bağdat'ın Karrade bölgesinde seyir halinde bir araçtan açılan ateş sonucu 1'i kadın 2 kişi yaralandı, yaralılar bölgede bulunan vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırıldı.

IŞİD SALDIRI GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Bağdat'ın güney batısında Zoba ormanlık bölgesinde terör örgütü IŞİD, gönüllü halk topluluğu askerlerine ait güvenlik noktasına düzenlendiği baskında 9 askeri öldürdü ve noktada bulunan silah deposuna el koydu.

Terör örgütü IŞİD kanlı saldırısını yine HD olarak kaydetti ve kurgu ile klip haline getirerek sosyal medyada yayınladı.


SAMARRA'DA ÇİFTE İNTİHAR SALDIRISI

Irak'ın Selahattin iline bağlı Samarra ilçesinde çifte intihar saldırısı düzenlendi. Samarra polis müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "ilçenin merkezinde bulunan Vatban caddesinde gönüllü halk güçlerine ait bir binanın önce bomba yüklü araçla ardından canlı bombayla hedef alınması sonucu 8 kişi öldü 17 kişi de yaralandı. Çifte saldırıdan hemen sonra IŞİD, 7 araçlık konvoyla ilçenin batısındaki kontrol noktasına saldırdı, saldırıya havadan ve karadan karşılık veren emniyet güçleri 70 IŞİD militanını yok etti" ifade edildi.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.