IŞİD Roma’yı tehdit ediyor

IŞİD Roma’yı tehdit ediyor
İtalya’nın Roma Belediye Başkanı Ignazio Marino basına yaptığı açıklamada Roma ve İtalya’nın terörün hedefinde olduğunu söyledi.

 Başkan Marino konuşmasında “Radikal dinci İŞİD terörü İtalya’yı tehdit ediyor. Bu bilgileri Amerikalı belediye başkanı arkadaşlarım ve Amerikan İstihbaratından öğrendim” dedi.
Katolik inancına göre her 25 yılda bir yapılan insanları günahlardan arındırma, merhamet istenen kutsal yıl programı, bu yıl Papa Frencesco tarafından Roma’da düzenlenecek. Önümüzdeki Aralık ayında başlayacak kutsal yıl programı 2016 yılın Kasım ayına kadar devam edecek. Milyonlarca Katolik inancına bağlı ziyaretçinin bir yıl boyunca Roma ve İtalya’yı ziyaret etmesi bekleniyor. Başkan Marino, 11 Eylül 2001 terör saldırılarından sonra yapılan ilk kutsal yıl programı olduğunu hatırlatıp günümüzde yaşanan İŞİD terörüne dikkat çekerek acilen önlem alınmasını istedi. İtalya’da son bir yıl içinde turistik merkezlerde güvenlik sayısını artırdı. Askeri birlikler ve polis devriye gezerek büyük kent ve turizm merkezlerinde asayişi sağlıyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.