İSHAK TAŞÇI İÇİN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

İSHAK TAŞÇI İÇİN SAVCILARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Cumhuriyet Halk Partisi Atakum Belediyesi Meclis Grubu'nun, Belediye'nin 2016 denetim raporuyla ilgili, Belediye Başkanı İshak Taşçı hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, " Cumhuriyet Halk Partisi Grubu'nu kutluyorum. Seçilmiş Meclis üyeleri olarak yaptıkları çalışma, denetleme görevi ve nihayetinde başvurdukları suç duyurusu yolu, takdirde şayandır. Bizler, seçildiğimiz görevlere, milletin hakkını yedirmemek ve hakkı, hukuku korumak adına geliyoruz. O nedenle, hukuka aykırı bir işlem gördüğümüzde, takip edeceğimiz yol, sessiz kalmak değil, tam aksine bunu raporlara taşımak ve şayet suç unsuru varsa bunu yargıya intikal ettirmektir. Belediye Meclis üyelerimizin, denetleme sonucu ortaya çıkardıkları bilgiler, sadece yargının görevi olarak değerlendirilmemelidir. Belediye başkanının, ait olduğu siyasi yapı da bu durumu sorgulamak zorundadır. Dolayısıyla, AKP İl Teşkilatı da görevini yapmalı, İshak Taşçı hakkında disiplin işlemi başlatmalıdır." dedi.

 

Atakum Belediyesi'nin, yemek hizmet alımı, araç kiralama, arsa satışı ve Meclis kararı olmadan ve yasa hiçe sayılarak bir takım hukuk dışı işlemlerinin artık raporlara yansıdığına vurgu yapan Tufan Akcagöz, " Görmezden gelinecek, üstü örtülecek tespitler değildir. Bütün idareciler, yaptıkları işlerde hukuk kuralları ile bağlıdır. Ortada bir kamu zararı vardır. Dolayısıyla, Belediye Meclis üyelerimizin Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde yapmış oldukları suç duyurusu, boşuna değildir. Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum. Usulsüz ödemelerin, hukuk dışı harcamaların hesabı mutlaka sorulmalıdır. " diye konuştu.


Atakum Belediyesi CHP Meclis grubu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı hakkında, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.