İşaret dili ile ilahi'ye ayakta alkış

İşaret dili ile ilahi'ye ayakta alkış

Terme Ramazan sokağında gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında dün gece işaret dili ile ilahi sunumu gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Şenol Kul, “Biz Terme Belediyesi olarak engelliler konusunda da farklı çalışmalara imza atmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi

Terme Belediyesi’nin bu sene Terme ırmak boyunca 1’sini düzenlediği “Ramazan Etkinlikleri” dolu dolu geçiyor. Dün gece yapılan programlarda Terme Belediyesi ve Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile işaret dili ile ilahi sunumları yapıldı.

Terme’li  işitme engelliler, aileleri ve vatandaşların katıldığı programda, işaret dili öğreticisi Arzu Kıranlı ve öğrencileri cuma ilahisi, bayrak ilahisi, şehitler ölmez, hoş geldin ramazan, yetim kız, hekimoğlu, ben yürürüm, sevdim seni mabuduma ve bir başkadır benim memleketim şiirlerini işaret diliyle okunup anlattılar.

HER ZAMAN DÜŞÜNÜYORUZ

Engelli vatandaşlar için göreve geldikleri ilk günden bu yana önemli çalışmalara imza attıklarının altını çizen Belediye Başkanı Şenol Kul, “Engelli vatandaşlarımızın dün olduğu gibi bugün de yanlarında olmaya devam ediyoruz. Her şeyden önce toplumsal bir duyarlılık ve empatiyle engelli kardeşlerimizin de topluma katılmasını sağlamalıyız. Hepimiz empati yapmalıyız. Belediye olarak sağlıklı insanlar için düşündüklerimizin daha fazlasını, engelli insanlarımız için düşünmeye ve onlara sağlıklı zeminler oluşturmaya çalışıyoruz. Programa katkılarından dolayı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe kardeşime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İŞBİRLİĞİNE DEVAM EDECEĞİZ

Terme’de toplumun farklı kesimleri ile işbirliği içerisinde çalışmalara devam edeceklerini belirten Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, “Eğer bugün bu engelli kardeşlerimizin yüzünü bir nebze de olsa güldürebilirsek ne mutlu bize. Engellilerimize sahip çıkmak hepimizin insanlık görevidir” dedi.

Vatandaşlar, Ramazan ayı boyunca düzenlenen etkinliklerden dolayı Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ve ekibine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.