İş GYO: İzmir'de Ege Perla'nın yüzde 70'ini sattık

İş GYO: İzmir'de Ege Perla'nın yüzde 70'ini sattık
İş GYO’nun İzmir’de hayata geçirdiği ilk proje olan ve gerek Türk gerekse yabancı yatırımcılardan büyük ilgi toplayan Ege Perla’da kaba inşaatın yüzde 87’si tamamlandı.

İnce iş, mekanik, elektrik işleri ve cephe montaj imalatları devam eden proje teslimatının, 2015 yılı sonunda başlanarak kademeli olarak yapılması planlanıyor. Metrekare fiyatları yaklaşık olarak 3 bin 200- 3 bin 700 dolar bandında belirlenen projenin yüzde 70’lik bölümü satıldı.

Ege Perla’nın son derece doğru bir yatırım olduğuna en başından beri yürekten inandıklarını belirten İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, "Üçüncü köprü, Çanakkale Boğazı ve İzmit Körfezi geçişleri, tüm sektörlere olumlu katkı sağlayacak yatırımlardır. Bu altyapı çalışmaları tüm Güney veDoğu Marmara ile Kuzey Ege’yi etkileyecek üç ayrı geçiş noktası teşkil etmekte ve büyük bir çember oluşturmaktadır. Büyük resme baktığımızda bu yatırımların pek çok sektöre fayda sağlayacağını, etkisinin büyük olacağını öngörebiliriz. Bu ulaşım akslarının Ege Bölgesi ve İzmir ili üzerinde yaratması beklenen olumlu sosyoekonomik etkileri gözönüne alarak, Ege Perla’da 32 adet üniteyi, gelecekteki değer artışlarından faydalanmak üzere yatırım amaçlı olarak portföyümüzde tutma kararı aldık. Ege Perla projesini hayata geçirmemizin ardından başka yatırımcıların da İzmir’e yatırım kararı almasıyla önümüzdeki süreçte İzmir’in bölge içindeki konumunun daha da değerli hale geleceğini düşünüyoruz." dedi.

Sektörün, ocak ayını geçen yıla göre daha geride tamamladığını ancak şubat ayında satışların biraz daha normale döndüğünü belirten Tanes, "Ülke genelinde konut satışları 2015 Mart ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 32,4 oranında artarak 116 bin 30 oldu. Mart ayında toplam 6 bin 845 konutun satıldığı İzmir, en çok konut satışı yapılan üçüncü il oldu. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,6 artarak 51 bin 487 oldu. İzmir de ilk satışlarda 2 bin 645 konut ile üçüncü sırada yerini aldı. 7 Haziran seçimine kadar bekle gör yaklaşımı dolayısıyla önümüzdeki dönemde satışlarda durgunluk yaşanabilir ancak ramazandan sonra iç ve dış piyasalarda anormal bir gelişme yaşanmadığı takdirde konut satışlarının hızlanmasını ve 2015’i, 2014 yılı rakamlarının 3-5 puan üzerinde kapatacağını tahmin ediyoruz." şeklinde konuştu. Genel Müdür Tanes, Ege Perla ve Mistral ile projelerinin sınırının bulunduğu dere ve çevresinin düzenlenmesine ilişkin bir proje yürüttüklerini de belirterek, "Çevreyi düzenlemenin yanısıra amacımız, Ege Perla ile Mistral projesi arasında yaya bağlantısı sağlamakla birlikte bu bağlantıyı adliye binası tarafına, yaya köprüleriyle birleştirmektir. Her iki projenin mimarisiyle uyumlu olarak kıyı düzenlemesi, bitkilendirme, yürüyüş yolları, oturma terasları, yaya köprüleri yapmak üzere bir peyzaj projesi geliştirildi. Uygulama henüz başlamadı. Ege Perla ve Mistral projelerinin inşaat programı ile uyumlu olarak başlayıp eşzamanlı tamamlanması planlanmaktadır." dedi.

Bu arada yaklaşık 26 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Ege Perla’da büyük ölçüde tamamlanan kiralama çalışmaları da devam ediyor. Deniz manzaralı, teraslı yeme içme alanları, girişte açık alan konser ve etkinlik yerleri, sineması, yerli ve uluslararası markalarıyla Ege Perla AVM’nin 24 saat yaşanacak bir yapı olması ve tamamlandığında pek çok sanat etkinliğine evsahipliği yapması hedefleniyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.