İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMALARA İMZA ATABİLİRİZ

İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMALARA İMZA ATABİLİRİZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, video konferans ile katıldığı Türk-Alman Kardeş Şehirler Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, "Özellikle gençler, kadınlar, engelliler ve çocuklarla ilgili birçok çalışmada kardeş şehirler olarak iş birliği içinde çeşitli çalışmalara imza atabiliriz" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği, Almanya Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşlarının ortak girişimi ile ilki düzenlenen Türk Alman Kardeş Şehirler Çalıştay’ı yapıldı. Video konferans ile gerçekleşen çalıştayın moderasyonunu Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay yaptı.

02-004.jpg

Türkiye’den ve Almanya’dan 20 Büyükşehir Belediye Başkanının katılımıyla gerçekleşen toplantıda "Dijitalleşme”, “Sürdürülebilir Kentsel Gelişim”, “Dezavantajlı Gruplar ile Mültecilere Yönelik Koruma İşlevleri” ve “Gençlere Yönelik Değişim Projeleri” konularında Türk-Alman Kardeş Şehir İşbirliğindeki iyi uygulama örnekleri konuşuldu.

01-008.jpg

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, burada yaptığı konuşmada akıllı şehirler projesi, kentsel dönüşüm gibi çalışmalara değindi. Bu noktada Almanya yerel yönetimlerle birlikte iş birliği ve iletişimin faydalı olabileceğini dile getiren Başkan Demir, gençlikle ilgili yapılan faaliyetlerin öneminden bahsederek şunları söyledi:
“Samsun 19 Mayıs şehri. Kurtuluşa giden ilk adımın atıldığı şehir. İki üniversitemiz var. Geçen yıl 19 Mayıs’ın 100.yılında gençlerimiz ile birlikte muhteşem bir faaliyete imza atmıştık. Özellikle gençler, kadınlar, engelliler ve çocuklarla ilgili birçok çalışmada kardeş şehirler olarak iş birliği içinde çeşitli çalışmalara imza atabiliriz. Samsun olarak proje çalışmaları konusunda önde yer alabiliriz. Pragmatist projelerle birlikte çalışmalarımızı biraz daha çeşitlendirerek ve iki ülke yerel yönetimlerinin işbirliğini artırmanın ülkemizin diğer alanlarındaki iş birliğine katkı sağlayacağına inanıyorum.” Toplantı, diğer beledi ye başkanlarının da görüşlerini ifade etmesinin ardından son buldu.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.