"İŞ BİLEN ELLER GÜVENLİ YÜREKLER" PROJESİ

"İŞ BİLEN ELLER GÜVENLİ YÜREKLER" PROJESİ

Tekkköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya,"Atatürk İlkokulumuzda İş güvenliği konusu ülkemizin en temel sorunlarından biridir. Cesaretini tedbirsizlikle sınayan bizler iş güvenliği konusunda yeterli düzeyde değiliz. Son yıllarda medya organlarında sıklıkla gördüğümüz iş kazaları bunların birer sonucu değil mi?" dedi.

Son yıllarda ülkemizde hızla önemi artan iş güvenliği konusunda okulumuzun tüm personeline eğitimler verildiğini vurgulayan Tekkköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yalçınkaya," Bu eğitimler sırasında uyguladığımız “eğitim öncesi ön test ve son test” bulgularından çocuklarda bu eğitimin erken yaşta verilmesinin daha etkili olacağı yönünde sonuçlara ulaşılmıştır "dedi.

KAZALARINI AZALTTIĞI YÖNÜNDE BULGULAR BULUNMAKTADIR
Atatürk İlkokulu Müdürlüğü tarafından yürütülen, “İş Bilen Eller Güvenli Yürekler” projesiyle bireylere en küçük yaştan itibaren iş sağlığı ve güvenliğini öğretmek üzerine kurgulanan projemizin ana noktasını “erken yaşta çocuklarımıza bu eğitimleri vererek oluşturmakta olduğunu belirten Yalçınkaya," Yapılan araştırmalarda erken yaşta iş sağlığı ve güvenliği konusunda çocuklara uygulamalı eğitim vermenin daha kalıcı öğrenmeler sağladığı ve yetişkinlik döneminde iş kazalarını azalttığı yönünde bulgular bulunmaktadır. Ülke genelinde yapmış olduğumuz araştırmalarda ilkokul 7-8 yaş grubunda İş sağlığı ve güvenliği konulu faaliyetler yapılmadığını görüyoruz. Bu nedenle projemizin özgün olduğunu düşünmekteyiz” diye konuştu. 

BU YÖNDE BİR PROJE HAZIRLAMA İHTİYACI DUYULMUŞTUR
Ayrıca ilkokul kazaların küçükte olsa sıklıkla yaşandığı vurgulayan Yalçınkaya,"  Kurumlarn başında gelmektedir. Bu nedenle çocuklara verilecek olan uygulamalı iş güvenliği eğitimlerinin ve okul içi faaliyetlerin çocuklarda farkındalık kazandıracağı ve öğrenci kazalarını en aza indirebileceğinden yola çıkarak bu yönde bir proje hazırlama ihtiyacı duyulmuştur. Projemiz hedefi (şimdilik), okulumuzda eğitim gören 29 kişilik 2'inci Sınıf (A sınıfı) öğrencisidir. Bu sınıf pilot uygulama sınıfı olarak seçilmiştir. Projeden elde dilen verilere göre diğer sınıflara yaygınlaştırılması planlanmıştır" şeklinde konuştu .
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.