İş adamlarına önemli uyarı ''SAKIN İZİN VERMEYİN''

İş adamlarına önemli uyarı ''SAKIN İZİN VERMEYİN''
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen ATO Ödül Töreni'nde konuştu. İş adamlarının yoğun tezahüratları arasında konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticaret odamızın birliği ve beraberliğini çok önemsiyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ALİYA İZZETBEGOVİÇ İLE İLGİLİ ANISINI ANLATTI
Amerika'dan Afrika'ya Asya'ya kadar pek çok kıta sömürgeci devletlerin pençesindeydi. İnsan kaynaklarıyla sömürülen ve katledilen bu kıtaların asli sahipleri hala toparlanabilmiş değil. Görüştüm devlet adamları gelirlerdi ve neyimiz var alıp götürürlerdi. Bugün de hala bu anlayış devam ediyor. Zulüm devam ediyor. Bu bedeli ödeyen kıta Afrika'dır. Medeniyetimizde fethedilen yer sömürülecek değil ihya edilecek, inşa edilecek yer demektir. Aliya İzzetbegoviç ölümünden kısa bir süre önce Tayyip buralar senin evladı Fatihan'dır demişti. Ecdadımız Ayasofya'yı yıkmayı aklından bile geçirmemiştir. Çok daha büyük eserler inşaa etmek için çalışmıştır. Hiçbir zaman sömürgeci olmadık. Eline diline beline sahip olmayı kabini kapısını alnını açık tutmayı hedefleyen bir medeniyetin bizleri başka bir yola çıkarması mümkün değildir. O sömürge düzeni bir gün bitecek ama bizim medeniyetimizin gücü devam edecek.

"SİZİ BÖLMEK VE PARÇALAMAK İSTEYENLER OLABİLİR, BUNA SAKIN İZİN VERMEYİN"
Ankara tarihte olduğu gibi bugünde bu kültürün en önemli merkezi olmayı sürdürmektedir. Ticaret Odamızda bu kararlılığı görüyorum. Ticaret odamızın birliği ve beraberliğini çok önemsiyorum. Sizi bölmek ve parçalamak isteyenler olabilir, bu sakın izin vermeyin. Kardeşlerim, geçtiğimiz 15 yıl Rabbimin lütfu sayesinde ülkemizi baştan sona yatırımlarla donattığımız bir dönem oldu.

"TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRACAĞIZ"
Ülkemiz ekonomisinin bir gecede yerle yeksan olduğu günlerden biz buralara geldik. Şimdi birkaç temel veri ile geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin nereden nereye geldiğini hatırlatmak istiyorum. 2003-2016 yılları arasında yüzde 5.7 büyüdü. Gelişmekte olan ülkeler arasında en başta yer alıyoruz. Sanıyorum yıl bittiğinde yatırımlarda tüm zamanların rekorunu kırmış olacağız. İnşallah az bir gayretle 1 trilyon dolara ulaşacak durumdayız. Bunları sizlerle beraber yaptık ve sizlerle beraber yapmaya devam edeceğiz kişi başına milli gelirimiz şimdi 11 bin dolar. Nereden nereye. Milli gelire göre dünyanın 13. büyük ekonomisine sahibiz. Elhamdülillah. Hedefimiz 10 büyük ekonomisi arasına girmek. Bunun için mevcut durumuzu ikiye katlamak yeterli olacak.

İHRACATTAN GÜZEL HABERLER GELİYOR
Ülkeyi yönetenler olarak bizim görevimiz daha çok istihdam için politikalar geliştirmektir. 2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. Şu anda sayıları 800'e ulaşmış olan AR-GE araştırma geliştirme ve tasarım merkezlerinin sayısını önümüzdeki yıl sonuna kadar bin 200'e ulaştırarak, istihdamın niteliğini de yükseltiyoruz. Her alanda çok önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Mesela ihracat, son günlerde güzel haberler aldığımız başka bir alan. Yaşanan olumsuzluklar sebebi ile 143 milyar dolara kadar geriledi. Bir rekora doğru gidiyoruz. Ekim ayı itibarıyla 15 milyar dolarlık artışla 154.2 milyar doları buldu. Borsa İstanbul rekor üzerine rekor kırıyor. Dövizdeki suni şişkinliğin kısa süre sonra ortadan kalkacağına inanıyorum. Faizler, benim ekonomide en çok muzdarip olduğum alanı oluşturuyor. Katılmıyorum ben, birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum" niteliğini de yükseltiyoruz. En güvenli olan yerler neresiyse vatandaş parasını oraya yatırır. Ayağımıza takılan onca çelmeye rağmen hala dimdik ayakta bir Türkiye ekonomisi vardır.

"DEV PROJELERLE, ÇILGIN PROJELERLE YOLA DEVAM"
Artık eski Türkiye yok. Hep birlikte Türkiye olan bir Türkiye var. Ne terör örgütleriyle dize geliriz, ne kirli operasyonlara eyvallah ederiz. Tarih boyunca bu millete kefen biçenlerin sonu hep hüsran olmuştur. Şimdi de öyle olacaktır. İçimizden devşirilen hainlerin sonu da hep hüsran olmuştur. Bu milletin mayası sağlamdır, ihanet tohumları bizde kök salamaz. Evelallah milletimiz kimin ne olduğunu bir bakışta anlar. İnşallah şimdi aynen o dev projelerle çılgın projelerle yola devam. Kanal İstanbul proje olarak bitme noktasına geldi. Şimdi ihale aşamasında. Ankara'da fuar alanı meselesini de bu dönemde bitireceğiz. 1 yıl içerisinde bu fuar alanının bitirilmesi. İnşallah Kanal İstanbul gibi turizmde dev projelerimizin ayağa kalktığı, en önemlisi sağlıkta, bakın Bilkent bitiyor. Bilkent'teki dev şehir hastanemiz Şubat sonuna kadar bitiyor. Ankara farklı bir zenginliğe kavuşacak. Böyle dev bir hastaneye sadece Ankara'dan değil başka yerlerde hastalar gelecek. Ankara sağlıkta önemli bir merkez olacak. Bu çekim alanı ile birlikte inşallah dertli devasını buralarda bulmuş olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum