İRON DEMİR TÜM HIZIYLA YENİDEN İŞ BAŞINDA

İRON DEMİR TÜM HIZIYLA YENİDEN İŞ BAŞINDA
2008 yılında Gebze Merkezli olarak Çarşambalı iş adamları Cengiz Ve Engin Yıldırım kardeşler tarafından kurulan İRON DEMİR firması bilindiği üzere 26/06/2015 tarihinde ...

Finansal anlamda sıkıntıya girmiş ve hem İstanbul hem de Çarşamba fabrikalarına icra işlemleri başlamıştı.

Köklü firmanın yaşanan ekonomik sıkıntılardan ve piyasaya olan borçlarını yapılandırmak ve tüm alacaklarına ödemelerini yapmak amacı ile İstanbul Anadolu adliyesinde İflas erteleme tedbiri alıp faaliyetlerine başlamak için Çarşamba daki fabrikaları 27/08/2015 tarihi ile tekrar İRON DEMİR olarak faaliyete başlamaştır.

2008 yılından itibaren Ülkemizdeki ve yabancı ülkelerdeki tünel inşaatlarına demir çelik mamülleri, tünel destekeleme elemanları imalatlarını gerçekleştiren ve Türkiye’de söz konusu imalatların temel üreticisi olarak ülke taleplerinin % 80 ini karşılayan İRON DEMİR  sahiplerine telefon ile ulaşılmış ve yaşanan gelişmeler hakkında bilgi alınmıştır.

 

  • Köklü bir firma olarak ve ticari haytta herkesin başına gelebilcek bir süreç yaşadınız. Bu sürecin sebepleri nelerdir, köklü bir firma neden bu kadar sıkıntıya düştü ? ;

Herşeyden önce bizleri seven, bizlere güvenen dostlarımıza buradan selamlarımızı sunuyorum,

Adımıza dolaşan söylentilere kimsenin inanmamasını tavsiye ediyorum. Yaşanan gelişmeler tabiki bizim de ülkemizin içinde olduğu seçim süreci, ekonomik olarak piyasaların etkilenmesi tabiki bir etkendir. Ama bu zamana kadar ben sizlere farklı bir durum anlatacağım. İron demir 2008 yılında küçük bir sermaye ile kurulmuş 2015 yılına gecesini gündüzüne katarak iki kardeşin emeği ile çalışarak  3 şirket ve 200 e yakın çalışanı olan firmadır. İron demir grup halinde SPK bağımsız denetçi firması Güney bağımsız denetim tarafından 2015 1. Dönemine kadar denetimi yapılmış 70 mlon piyasa değeri olan firma ve 2015 yılı 3. Çeyreğinde halka arzını 1. Ulusal piyasada yapmak üzere SPK dan tarih bekleyen ve her an tarih alacağı ümit edilen firma iken ekonomik olarak sıkıntıya düşmüştür. Bunun en büyük sebebi 2008 yılında kurulan bir demir çelik firmasının bu kadar kısa sürede büyümesi ve yılların firmalarının önünde kısa sürede büyüklüğe ulaşması ve halka arz yapacak olmasıdır. Tabi bu çekememezliği kimlerin oluşturduğunu nasıl bir yol izlediklerini bilmiyoruz ama 26/06/2015 tarihine kadar piyasada adımızı lekelemek için ellerinden geleni yaptıklarını firmamızın ekonomik anlamda sıkıntılı olmamasına rağmen sanki ödeme yapamaz durumdaymışız gibi demir çelik sektöründe özellikle lanse edilerek malzeme alımı ve tedariğimiz kısıtlanmış, 07/06/2015 tarihi ile sonuçlanan seçim sonuçları ile de piyasa tamamen üzerimize gelmeye başlamıştır. Takdir edersiniz ki Türkiye de tüm ticari hayat 100 liralık sermaye ile birlikte banka kredileri ve piyasa finansmanı ile gerçekleşmektedir. Özellikle bizim yaşadığımız süreçte ilk önce özel bankalar sonra piyasa satıcıları tarafından kredi limitlerimizin geri çekilmesi ile başlamıştır. Türkiye kriterlerinde kredibiliteniz tamamen piyasa dedikodusu ile oluşan bir süreçtir.

  •  
  •  
  •  
  • 26/06/2015 tarihinde hem gebze hem de Çarşamba fabkalarınzıda yaşanan hadiseler doğru mu? Bunlar için emniyet güçlerine harekete geçirmedinimi ?

 

  • 26/06/2015 tarihinde kimliği belirsiz kişiler Özellikle Gebze fabrikamızda alacaklarının olduğunu iddia ederek gelmiş ve imalat için ve satış için bulundurduğumuz makine malzeme ve vs gasp etmişlerdir. Bunlar için Gebze savcılığına suç duyurusu yapılmıştır. Aynı şekilde Çarşamba fabrika için de sıkıntılar olmuş, Malzemeler alınmış makinalar alınmaya çalışılırken Çarşambaemniyeti gerekli tedbiri alarak gaspçıları olay yerinde uzaklaştırmıştır. Aynı hassasiyeti maalesef avukatımızında olay yerinde olmasına rağmen Gebze emniyetinden göremediğimiz gibi avukatımızında can güvenliğinin olmadığını söyleyerek olay yerini terk etmişlerdir. Emniyete yapılan ihbarlar ve kayıtlar savcılığa verilmiştir. 
  • Bu olayalar hala devam etmekte facebookdan bu sefer ailem üzerinden ve çocuklarım üzerinden tehdit edilmekteyim. Ama bunlar kesinlikle firmamızdan alacakları olan şahıslar olmayıp, piyasada kendilerini birilerinin adamı olarak tanıtan, kendilerini adaletten ve emniyet güçlerinden daha üstün gören çapulcu çetesidir. Malımız ile canımız ile işimizin başındayız. Gayri resmi olarak kimseye haraç verecek ne durumda ne de kişilikte insanlarız.
  •  
  •  
  • Peki söylenenler doğru mu ? İron Demir ve sahipleri bu paraları alıp kaçtı mı, piyasa alacakları ne olacak. Süreç ile ilgili bilgi verebilir misiniz ?
  •  

 

Söylenenlerin kesinlikle doğruluğu söz konusu değildir. Bir İron demir firması olarak piyasaya olan borçlarımızı tedbir alarak ödeme programı yapılacak ve ödemeler bir aksilik olmadan tamamlanacaktır. Bizler için söylenenlerin hepsi asılsızdır. Özellikle Türkiye’nin önde gelen gazetelerinden birinde yayınlanan haber kesinlikle asılsız, yalan ve iftiradan başka bir şey değildir.

Özellikle 250 mlon borç olduğu kesinlikle yalandır. Ve firmanın borç alacak tablosu mahkemeye sunulmuştur. Özellikle firma ortağımız adına yazılan “internet fonomoni “ yakıştırması habercilik yapa bir şahsın araştırmadan insanlar hakkında yazı yazmasının bir neticesi olarak tezahür etmiştir.

Çekle alınan daire üzerine kredi tabiri kullanmış, sizlere sormak istiyorum kendi gayrimenkulüm adına herhalde istediğim tasarrufu kullanmaya yetkiliyizdir diye düşünüyürom. Yoksa gereki kullanım hakkını uygulamak için sn yazarımı mı aramamız gerekiyordu. Veya birilerinden izin mi almamız mı gerekiyordu.  Gayrimenkullerin alınma şekli ve sayısı hakkında yazdığı haber ne durumda yazdığının kanıtıdır. 100 lerce gayrimenkul aynı sistemle alınmış. Eğer gazetecilik anlayışı bu ise sadece yazıklar olsun demkten başka çaremiz yok.  İnsan da biraz edep ve haya olur. 100 lerce gayrimenkul bu şekilde alınmış, sn yazar 100 lercegayrimenkulumuzun lütfen bize de listesini gönderin. Sonuçta bizim gayrimenkullerimizin sayısı 100 ü bulmuyor. 100 lercesinin listesini görelim de bilmediğimiz gayrimenkullerimizi takip edelim. Yazık çok ama çok yazık. Ben buradaki yazının tamamen kasıtlı yapıldığını 250 mlon borç 100lerce gayrimenkul tamamen uydurma fısıltı gazetesi haberi yapma amaçlıdır.  BİZİM BORÇ MİKTARIMIZ VE ALACAK MİKTARIMIZ GAYRİMENKULLERİMİZ VE ÖZKAYNAKLARIMIZIN DÖKÜMÜ MAHKEMEYE SUNULMUŞTUR.

 

 

 

  • BUNDAN SONRA NE OLACAK NASIL BİR YOL İZLENECEK İRON DEMİR FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEK Mİ ?

 

25/08/2015 tarihi ile mahkeme tarafından verilen tedbir kararı tamamen firmanın faaliyetlerine devam edebilmesi içindir. İron demir bugüne kadar olduğu gibi yine faaliyetlerine devam edecek, resmi hesaplarda 1 lira alacağı olan tüm alacaklılara süreç çerçevesinde ödemeler karşılıklı anlaşma ve protokol yapılarak ödeme listesine alınacaktır.

Fakat firmamızı gayri resmi yollardan ziyaret eden, Alacaklılara vermiş olduğumuz çeklerimizi kendilerine vazife edinerek piyasadan toplayan, borçlarımızın onlara geçtiğini iddia eden şahıs ve kişilere resmi alacak dışında herhangi bir ödeme yapılmayacaktır. Firma, tedbir kararı ve mahkemenin iflas erteleme kararı vermesi ile ( Mahkeme firmaya  iflas da verebilir ki o zaman firmanın tüm malvarlığı – alacakları ve özkaynakları ile iflas masası alacaklılar görüşmeler yapılacaktır ) firmanın bugünden itibaren malvarlığı ve faaliyet karından elde edeceği gelir ile ödeme gücü nisbetinde tüm alacaklılarla mahkemenin atayacağı kayyum ve firma yönetim kurulunun atayacağı hukuk müşaviri vasıtası ile anlaşmalar yapılarak yıllara sair olarak dağıtılarak borçlar yapılandırma yapılacaktır.

Bu tarihten itibaren firma faaliyetine kaldığı yerden devam edecektir.

Yine aynı malum gazetenin yazarı tarafından iddia edildiği gibi ne yurt dışına kaçtık ne de bu zamana kadar yurt dışına çıkmak için elimizde bir pasaportumuz var. Biz işimizin başında faaliyetlerimizi devam ettirerek piyasaya olan borçlarımızı nasıl ödenir onun planlaması ve programını oluşturarak ülkenin tek tünel destekleme elamanları imalatını elinde bulunduran firmamızı yeniden eski günlerine döndürmenin çabası içindeyiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum