Iraklı mülteciler geçimlerini tandır ekmeği ile sağlıyor

Iraklı mülteciler geçimlerini tandır ekmeği ile sağlıyor
SAMSUN'da açtıkları tandır ekmeği fırını ile geçimlerini sağlayan Iraklı mülteciler, Türkiye'de çok mutlu olduklarını ve bir daha geri dönmeyi düşünmediklerini söyledi.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle 4 ay önce Irak'tan Türkiye'ye gelen ve Samsun'a yerleşen mültecilerden 34 yaşındaki Hayder Talib Khalef, açtığı tandır ekmeği fırını ile hem kendisine, hem de arkadaşlarına geçim kapısı oluşturdu. 50 metrekarelik alanda 6 kişinin çalıştığı fırın, toplamda 62 kişiye bakıyor. Türkiye'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Hayder Talib Khalef, "Burada ülkemizde olduğundan daha rahatız. Irak'ta insanlar birbirlerine burada olduğu kadar sıcak davranmıyor. Biz mültecilere Samsunlu vatandaşlar gerçekten anlayış gösteriyor" dedi. 

Irak'ta da aynı işi yaptıklarını belirten Hayder Talib Khalef, "Samsun'a yerleştikten sonra burada kimseye muhtaç ve yük olmadan yaşamamız gerekiyordu. Şu anda içerisinde bulunduğumuz dükkanı kiraladık ve tandır ekmeği üretmeye başladık. Hem Samsun'daki mülteciler, hem de buranın yerel halkı tandır ekmeğimize büyük ilgi gösterdi. Tanesi 50 kuruştan, günde ortalama 400 adet satıyoruz. Bu sayede de geçimimizi sağlıyoruz. Bundan sonra Irak'a dönmeyi düşünmüyorum" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.