İPTAL EDİLDİ!

İPTAL EDİLDİ!
Vahap Çelik’in yasa çıktıktan sonra aldığı yapı kayıt belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Müdürlük, tüm kurumlara yazı göndererek bütün aboneliklerinin iptali istedi.

Samsun’da uzun yıllardır kamuoyu tarafından yasalara aykırı yaptığı inşaatlarla bilinen Abdulvahap Çelik, son olarak Atakum-Türkiş sapağında AVM’nin yanında iki katlı yapıyı yasaya aykırı yaparak yapı kayıt belgesi aldığı ve bankaya kiraya verdiği ortaya çıkmıştı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yasal olmayan belgeyi iptal etti. Tüm kurumlara yazı göndererek bütün aboneliklerinin iptali istedi.

manset-2-004.jpeg

ANTALYA'DA FARKLI YASALAR MI GEÇERLİ?
Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bütün kurumlara dağıtımı istenen belgede yasaya aykırı yapılan binanın kayıt belgesinin iptali istendi. Önceki yasaya göre yapı kayıt belgesi aldığı belirlenen Vahap Çelik’in 31.12.2017 tarihinden sonraki yeni yasaya göre açıkça yasaya aykırılık tespit edildi. Bazı kısımlarının daha önce yıkıldığı belirlenen yapının, yapılan inceleme sonrası sokak ve otopark kamu alanı üzerine tekrardan yapıldığı ortaya çıktı. Çelik, bir demecinde iş adamlarına yardımcı olunmadığını belirterek Antalya'ya gideceğinden bahsetmişti.

manset-1-015.jpg

MÜDÜRLÜK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esasların ilgili maddesi ve fıkrası; ''Düzenlenemeyecek yapılar için bu belgenin düzenlendiğinin tespit edilmesi durumunda, Yapı Kayıt Belgesi iptal edilir, bu belgenin sağlamış olduğu haklar geri alınır, Yapı Kayıt Belgesi bedeli olarak yatırılmış olan bedel iade edilmez ve belge düzenlenmesi safhasında yalan beyanda bulunan müracaat sahibi hakkında 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 206 ncı maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulur.'' uyarınca suç duyurusunda bulunuldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.