İntihar ettiğini söylediği kadının tabancada parmak izi çıkmadı

İntihar ettiğini söylediği kadının tabancada parmak izi çıkmadı
SAMSUN'da birlikte yaşadığı iki çocuk annesi Nuray Kaan'ı (34) tabancayla ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Serkan Saygın'ın (31) yargılanmasına başlandı.

Sanık, Nuray Kaan'ın tabancayla kendisini vurarak intihar ettiğini söyledi. Ancak polisin tabanca üzerinde yaptığı incelemede ölen kadının parmak izine rastlamadığı ortaya çıktı. 

Olay 4 ay önce Atakum İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre inşaat işçisi olan Serkan Saygın ile eşinden ayrı olan iki çocuk annesi Nuray Kaan yaklaşık 2 yıl önce tanışarak birlikte yaşamaya başladı. Olay günü polisi arayan Serkan Saygın kendisine ait ruhsatsız tabanca ile Nuray Kaan'ın evde intihar ettiğini söyledi. Olay yerinde hayatını kaybeden genç kadının cesedi otopsisi yapılmak üzere Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Alkollü olan Serkan Saygın, polise çelişkili ifade verince gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Saygın tutuklandı. Bu arada olayda kullanılan tabanca üzerinde inceleme yapan polis Nuray Kaan'ın parmak izine rastlamadı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan tutuklu sanık Serkan Saygın'ın yargılanmasına bugün başlandı. Mahkeme heyeti sanığa olayla ilgili iddianameyi okurken tabancada ölenin parmak izinin çıkmadığını hatırlattı. 

Mahkeme heyetine ifade veren Saygın, "Nuray uyuşturucu kullandığı için bu nedenle aramızda sürekli tartışma çıkmaya başladı. Uyuşturucu kullanması yüzünden 1 ay önceki tartışmamız sırasında evdeki ruhsatsız tabancam ve ruhsatsız otomotik tüfeğimle iki kez intihar girişiminde bulundu ancak silahlar boş olduğu için patlamadı. Olay günü Bafra'ya yakınlarımı ziyarete gittim. Alkol içtim. Dönüşte üzerimdeki tabancayla havaya ateş ettim. Evde de tabancanın şarjörünü çıkartıp tetiğe basınca ateş aldı. Daha sonra tabancayı yatak odasındaki dolaba koydum. Nuray ile geç kaldığımdan dolayı aramızda tartışma başladı. Ben çekyata uzandıktan sonra silah mekanizması sesini duydum. Nuray silahla odaya geldi. 'Kalk konuşacağız' dedi. Elindeki tabancayı almak istedim ancak mutfağa yöneldi. 'Bırak şu silahı' dedim, 'Seni mi vurayım' dedi. 'Kimseyi vurma' dedim. Arkamı döndüğüm esnada göğsüne dayadığı silahın tetiğine bastı. Ben de sağlık ekiplerine haber verdim. Kesinlikle ben öldürmedim, öldürmem için neden yok" dedi.

Mahkeme heyeti sanığın ifadesinin ardından tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.