İntihar bombacısından şok itiraf

İntihar bombacısından şok itiraf
Afganistan'ın Faryab vilayetinde güvenlik güçlerine üzerindeki bomba düzeneği ile birlikte teslim olan 12 yaşındaki çocuğun itirafları şok etkisi yarattı.

Faryab Polis müdürü tarafından yapılan açıklamada teslim olan 12 yaşındaki çocuğun ailesine Taliban'ın, 10 bin Dolar ödeme yaparak intihar eylemcisi olarak yetiştirmek üzere kampa götürdüğü belirtildi.

Polise verdiği ifade kendisinin ailesi tarafından Taliban'a satıldığını belirten ve güvenliği nedeniyle ismi açıklanmayan 12 yaşındaki intihar saldırganı çocuk, saldırılması istenen polis merkezine teslim oldu. Polis kamerasına verdiği ifadede 'Taliban'ın ailesinden teslim aldıktan sonra aylarca eğitim verdiğini belirten çocuk "Götürdükleri kampta benim gibi onlarca çocuk vardı. Hepimize Allah yolunda ölünce cennete gideceksiniz. Öldüreceğiniz insanlar kafir, onları öldürmek Allah yolunda en güzel ibadettir diyorlardı. Bir gün bana da üzerimdeki bombalı yeleği giydirerek polis karakoluna saldırmamı istediler. Ama ben bunu yapmak istemedim ve teslim oldum" dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.